Vejr

Opklaring på vej over dele af landet

Rester af torsdagens vejr hænger stadig over Danmark, men det ansvarlige lavtryk sætter sig i bevægelse, og det har dele af landet gavn af.

Et lavtryk ligger fortsat over Danmark fredag morgen, og det giver mange skyer og stedvis også byger.

Lavtrykket vil være over os hele dagen, og dermed er der lagt op til en noget grå og til tider våd fredag. I løbet af dagen vil lavtrykket imidlertid sætte sig i bevægelse mod nord, og det åbner for, at det kan begynde at klare op mod sydvest.

Klar luft over Nordsøen vil nemlig få mulighed for at strømme ind på sydsiden af lavtrykket, og dermed er der god mulighed for, at eftermiddagen bliver mindre og mindre skyet i det sydlige og vestlige Jylland.

Andre steder i landet kan solen også i perioden bryde gennem skydækket, i takt med at lavtrykket forsvinder og går i opløsning.

Ved solens hjælp kan temperaturen stige til 15 grader de varmeste steder, men de mest udbredte temperaturer vil være mellem 12 og 14 grader.

Dermed får vi igen i dag temperaturer lidt under normalen for årstiden hos de fleste. Her ved overgangen til oktober har vi typisk 14 til 15 grader, når det er varmest.

Vinden vil være svag først på dagen, men i takt med at lavtrykket bevæger sig mod nord, frisker vinden op fra syd. I løbet af eftermiddagen får vi en let til frisk vind, og i aften bliver vinden op til hård ved den jyske vestkyst.

Et nyt og udbredt regnvejr til lørdag nærmer sig fra vest, og det er på forsiden af det, at vinden frisker op.