Vejr

Voldsom regn på vej mod Danmark

De næste døgn bliver også særdeles regnfulde.

Gedigent efterårsvejr har indtaget landet, og de næste dage fortsætter det med regn og rusk.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Et lavtryk over Nordsøen sender en koldfront med masser af regn ind over Jylland fra vest, og da fronten kun langsomt bevæger sig mod øst – men samtidig bevæger sig fra syd mod nord – kommer der hele tiden nye 'forsyninger' af regn op til den vestlige del af landet.

Fra morgenstunden regner det allerede i stort set hele Jylland, på Fyn og over dele af Vestsjælland, og langsomt breder regnen sig videre mod øst.

Det går dog langsomt, så ved middagstid vil det fortsat være tørvejr i hovedstadsområdet og på Bornholm, hvor det endda ikke kan udelukkes, at man kan være heldig og se bare lidt til solen.

På samme tid vil regnen fortsat sile ned fra Vestsjælland til Jylland, og her kan der over middag allerede været faldet en del regn.

Først til aften når regnen længere mod øst, og på Bornholm vil det fortsat være mest tørt, men skyet.

Blæst og lave dagtemperaturer

Sammen med regnen blæser det også kraftigt fra syd, og ved kysterne kan vinden en overgang nå kulingstyrke. Samtidigt vil vindstødene langs kyster med pålandsvind kunne nå hård kuling og over land hård vind.

Kombinationen af blæst og regn vil få det til at føles som regulært efterårsvejr med regn og rusk, men ud på eftermiddagen aftager vinden i den vestlige del af landet, mens vinden drejer fra syd mod vest.

Derudover må vi i dag tage os til takke med dagtemperaturer, der ikke når over 13 grader, når det er varmest. Det er 2-3 grader under det normale for årstiden, og det gør efterårsvejrs-følelsen endnu mere udpræget.

Op til 30 millimeter

Det langvarige regnvejr vil det næste døgns tid kunne give op mod 30 millimeter regn i den sydvestlige del af Jylland, hvor der falder mest. Mange andre steder i Jylland kan man se frem til mere end 20 millimeter regn, mens regnmængderne bliver langt mere begrænsede i den østlige del af landet.

Her slipper man flere steder med blot fem millimeter regn, og på Bornholm bliver det meget småt med regnmængderne.

Lavtrykket med regn vil forblive nær Danmark de næste dage, og flere steder kan man opleve regn i perioder flere dage i træk.