Vejrskifte giver danskerne sjaskvåd uge

Inden september er omme, kan der nogle steder komme mellem 30 og 40 millimeter regn.

Indtil videre har september været meget normal.

Således ligger både temperaturen og mængden af solskinstimer omkring det, man kan forvente sig af årets første efterårsmåned.

Derimod mangler vi lidt endnu på nedbørsfronten. Normalt kommer der 74,7 millimeter regn i løbet af september, men med 5 dage tilbage af måneden mangler der stadig lidt mere end 20 millimeter regn.

Det bliver der til gengæld lavet om på i næste uge. Et vejrskifte søndag resulterer nemlig i, at vi går en både grå og våd uge i møde.

Udbredt regnvejr mandag

Søndag aften går en front i land med et regnvejr, der i løbet af natten til mandag bliver ganske udbredt.

Dermed vil stort set hele landet stå op til regnvejr mandag morgen. I dagens løb vil det efterhånden holde tørt mod øst, mens regnen fortsat vil stå ned i stænger over det meste af Jylland og Fyn.

Temperaturen når blot op mellem 10 og 13 grader, så det er lidt af et temperaturdyk, som også er i vente. Samtidig bliver det noget blæsende med op til en hård vind fra sydvestlig retning.

Her kommer regnen tirsdag

Fronten rykker sig tirsdag en anelse mod øst.

Det gør, at det primært er de østlige landsdele som Sjælland, Lolland, Falster og Møn, der kan forvente vedvarende regn. I resten af landet kan der dog stadig komme byger.

Temperaturen kommer op mellem 11 og 14 grader, mens vinden bliver jævn til frisk fra sydøstlige retning.

Våde og grå dage midt på ugen

Onsdag og torsdag bliver domineret af et lavtryk øst for Danmark.

Særligt onsdag starter ganske våd med en del regn over de sydlige og østlige landsdele. Torsdag kan starte tør, men vil i løbet af dagen give en del regnbyger, som lokalt kan blive kraftige.

Sol kommer der ikke meget af de næste dage, som overvejende ser grå ud. Nogle steder vil formentlig gå igennem de næste fire dage uden at se så meget som ét solstrejf.

Først fredag er der udsigt til reelt opbrud i skydækket over en større del af landet.

Som det fremgår af nedenstående kort, bliver det en noget våd afslutning på september. På landsplan kommer vi formentlig op omkring 20 millimeter regn.

Nogle steder vil dog få det markant vådere. Ifølge prognosen kan man især i Jylland få op mellem 30 og 40 millimeter regn over de næste fem dage.

Det våde efterårsvejr fortsætter ind i næste weekend.

Her er der udsigt til, at et lavtryk tager turen forbi Danmark, hvilket kan give yderligere 10 til 15 millimeter regn.