Her kommer der regn fredag

En front sender en del skyer ind over landet i dag.

Efter nogle kolde morgener, der for første gang i 35 år gav tre frostnætter i træk i september, er det markant mere lunt fredag morgen.

Temperaturen ligger således generelt på mellem 7 og 14 grader i de tidlige morgentimer. Lunest er det langs kysterne, mens man lokalt inde i landet kan have det lidt koldere.

Årsagen til det lunere vejr er en front, der har sendt en del skyer ind over landet. De har været med til at holde på varmen i nattens løb.

I det hele taget bliver skyerne den dominerende faktor fredag, hvor der forventes overvejende skyet vejr. Op ad dagen er der endda udsigt til regn i den vestlige del af landet.

Solen kan titte frem

På trods af de mange skyer vil man i formiddagstimerne mest af alt opleve tørvejr. Og særligt over de østlige landsdele er der fine muligheder for at se lidt til solen mellem de mange skyer.

Sidst på formiddagen begynder fronten efterhånden at sende regn ind over den vestligste del af Jylland i kraft af nogle enkelte regnbyger.

Udbredt regn i eftermiddag

Som eftermiddagen skrider frem, bliver regnen mere udbredt. Især Nordvestjylland får en noget våd eftermiddag, hvor der kan komme op mellem to og fem millimeter regn.

Men generelt er der risiko for eftermiddagsregn fra Esbjerg i sydvest til Skagen i nord. På TV 2 VEJRs radar kan du holde øje med, hvor regnen befinder sig.

I resten af landet er der udsigt til tørvejr, men dog en del skyer, hvor solen i korte perioder har mulighed for at titte frem. Størst chance for lidt eftermiddagssol finder man øst for Storebælt.

Temperaturen kommer op mellem 14 og 17 grader, mens vinden er svag til jævn fra sydlig retning.

I aften står den fortsat på en del regnbyger i den nordvestlige del af Jylland, mens der sidst på aftenen også er risiko for regnbyger i det sydlige Jylland. I den resterende del af landet holder det mest tørt.

De fleste steder holder temperaturen sig over 10 grader natten igennem, hvilket skyldes det overskyede vejr.