Vejr

Vejret skifter karakter de kommende dage

Der kommer markant flere skyer og højere nattetemperaturer. Derudover er der stor usikkerhed om nedbørsmængderne i weekenden.

Efter nogle solrige og kølige efterårsdage kommer der de kommende dage lidt andre boller på suppen.

Et frontsystem har nemlig kurs mod Danmark, hvilket de næste dage vil sende flere skyer ind over landet. Særligt i de vestlige egne bliver der lukket mere af for solen.

Med de mange skyer vil især nattetemperaturen få et nøk opad, hvilket er med til at sætte nattefrosten på pause. Dagstemperaturen vil derimod fortsat ligge på mellem 14 og 17 grader.

Frem imod weekenden er der, foruden de mange skyer, udsigt til, at fronten også kan levere regn til dele af landet.

Der er dog stor usikkerhed om, hvor meget regn der kommer. En vejrmodel har regn til det meste af Jylland, mens en anden har tørvejr til stort set hele landet.

En del skyer torsdag

Allerede torsdag vil man fornemme, at vejret er blevet anderledes.

Mens de østlige egne af landet fortsat kan se frem til nogen eller en del sol, bliver det efterhånden overskyet over de vestlige landsdele. Solen kan titte lidt frem, men i det store billede bliver det en grå himmel på disse kanter.

Temperaturen når op mellem 14 og 16 grader, men da vinden er tiltagende, vil det især mod vest blive en ganske kølig torsdag. Østpå vil det stadig være muligt at mærke efterårssolens varme.

Stor usikkerhed om weekendvejret

Fredag rammer fronten for alvor Danmark.

Her er der nemlig udsigt til, at man fredag eftermiddag kan opleve regnvejr i det nordvestlige Jylland. I løbet af fredag og lørdag bevæger fronten sig igennem landet.

På sin vej igennem landet går regnvejret imidlertid i opløsning. Dermed er det nok kun Jylland, der umiddelbart har udsigt til regn.

Usikkerheden er dog stor, når man kaster et blik på de forventede nedbørsmængder i weekenden. Vejrmodellerne er nemlig noget uenige om, hvor meget regn fronten kaster af sig.

I den europæiske vejrmodel, ECMWF, kan det meste af Jylland se frem til regn. Her spår prognosen, at der kan komme op mellem 5 og 10 millimeter regn, lokalt måske mere.

Den anden store model er den amerikanske GFS. Her er nedbørsmængderne noget mere beskedne med mellem 2 og 5 millimeter regn i det nordvestlige Jylland, mens det stort set vil holde tørt i resten af landet.

Begge modeller er dog enige om, at der øst for Lillebælt vil være overvejende tørvejr ugen ud.

Først i næste uge ser det ud til, at der er regn på programmet til hele landet. Lavtryk ser således ud til at tage turen forbi Danmark.