Vejr

Efterårets første morgenfrost lover godt for tirsdagsvejret

Der venter for langt de fleste en solrig dag.

Hvis du også synes, at denne morgen har virket ekstra kold, så er der noget om snakken.

Vi har nemlig efterårets hidtil koldeste morgen, idet temperaturen ved Isenvad i Midtjylland i de tidlige morgentimer dykkede helt ned minus 0,5 grader. Dermed har vi sæsonens første frost, hvilket kommer 15 dage tidligere end normalt.

Endnu kan temperaturen komme længere ned, men indtil videre skal vi tilbage til 9. maj for at finde en lavere temperatur end den, der er registreret tirsdag morgen.

I det hele taget har det været en kold morgen i en stor del af Jylland og på Fyn, da temperaturen mange steder har ligget på mellem 1 og 5 grader.

Den kolde morgen er kommet i forbindelse med en klar og stille nat, hvilket lover godt for tirsdagsvejret. Der er nemlig udsigt til en solrig dag med rolige vindeforhold.

Lille risiko for regnbyger

Et kig ind i formiddagsvejret viser, at en stor del af landet forventes at få masser af sol.

Dog kan der især over de østlige egne være lidt skyer på himlen, der helt lokalt kan give en regnbyge. På TV 2 VEJRETs radar kan du se, om der er en regnbyge i nærheden af dig.

Men det store billede for formiddagsvejret viser altså tørvejr med nogen eller en del sol.

Flot eftermiddag

I eftermiddag fortsætter det tørre og solrige efterårsvejr i langt det meste af landet. Længst mod sydøst er der fortsat risiko for en lokal regnbyger, men her vil det efterhånden også holde helt tørt.

Temperaturen stiger til mellem 15 og 17 grader. Med dagens rolige vindforhold bliver der dermed rig mulighed for at nyde solens varme stråler.

I aften og i nat er der udsigt til stille og klart vejr i hele landet.

Det får temperaturen ned i den lave ende, og dermed er der en stor sandsynlighed for, at vi i de indre dele af Jylland igen kan komme under frysepunktet i løbet af den kommende nat.