Mandag bliver solrig, men nætterne er kolde

Helt lokalt er der risiko for en regnbyge.

En ny uge har taget sin begyndelse og i modsætning til weekendens kraftige tordenbyger, er ugen startet med stort set tørvejr i hele landet.

Enkelte lokale regnbyger kan forekomme fra morgenstunden, men ellers kan langt de fleste komme tørskoet i skole eller på arbejde.

Til gengæld er det en kølig morgen, hvor man især i de indre dele af Jylland nok må finde handskerne frem i morgentimerne. I skrivende stund har det været koldest i Billund med ned til 3 grader.

De relativt lave temperaturer skyldes rolige vindforhold og klart vejr, hvilket bliver dagens vejr for en stor del af landet. Der er således udsigt til en mandag, hvor mange i perioder vil opleve ganske solrigt vejr.

Formiddag med tørvejr og solskin

I formiddagstimerne står den mest af alt på tørvejr. Og det bliver flere steder ledsaget af en del solskin.

Flest skyer forventes der i den vestlige del af Jylland og over de østlige landsdele, men også her får solen gode muligheder for at titte frem.

Med solens hjælp stiger temperaturen i løbet af formiddagen til mellem 14 og 16 graders varme.

Her er der risiko for en lokal regnbyge

I eftermiddag står den fortsat på nogen eller en del sol over hele Danmark.

Dog vil skyerne over særligt det sydvestlige Jylland lukke noget til, hvilket giver risiko for, at der kan komme en lokal regnbyge forbi på disse kanter.

I resten af landet står den på overvejende tørvejr. Og ellers kan du altid holde dig orienteret på TV 2 VEJRs radar, om der er en regnbyge i nærheden af dig.

Når det bliver varmest i eftermiddag, er det med mellem 15 og 17 grader på termometret. Da vinden generelt er tiltagende til en frisk vind fra nord, er det med at finde en lækrog, før solens varme stråler for alvor kan nydes.

I aften fortsætter det stort set tørre septembervejr. Efterhånden vil det endda være klart vejr i hele landet.

Da vinden samtidig er aftagende, er der udsigt til endnu en kølig nat, hvor temperaturen i de indre dele af Jylland kan komme ned omkring 2 grader, hvilket kan give rimfrost i græsplænen eller på bilruden.