Vejr

Varsel om torden og risiko for skybrud i store dele af landet

TV 2 VEJR har udsendt varsel for dele af landet.

I løbet af natten til søndag har et område med kraftige byger bevæget sig ned over Danmark fra nord. Bygerne er intense, og der er risiko for skybrud flere steder i landet.

I første omgang er det primært i det nordlige Jylland, hvor der allerede har været byger med en intensitet tæt på skybrud, og der er fortsat kraftig aktivitet med risiko for skybrud frem til først på eftermiddagen.

Øst for Storebælt er der også byger, som primært er koncentreret på Sjælland til morgen. Her bliver bygerne kraftigere, og der opstår også risiko for skybrud med torden frem til sidst på eftermiddagen. Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm er i risikozonen.

Risikoen følger et lavtryk på vej hen over Danmark

I Hjørring Kommune er der faldet 14,7 millimeter regn på 30 minutter, hvilket er tæt på grænsen til skybrud, hvor man skal passere 15 millimeter på en halv time. På Møn har man allerede overskredet grænsen med 15,4 millimeter på en halv time mellem klokken 6.40 og 7.10.

Bygerne er dermed meget intense, og det er meget muligt, at der også uden for en officiel målestation har været reelt skybrud, og der er desuden risiko for torden og hagl.

De kraftige byger er opstået i forbindelse med et lavtryk som fra Norge har bevæget sig ned over Danmark.

Til morgen er lavtrykket over Jylland, og ud på eftermiddagen er det over de sydøstlige egne. Derfor flytter risikoen for skybrud sig fra det nordlige Jylland til området øst for Storebælt i eftermiddag.