Vejr

Sol til de heldige på endnu en bygedag

Ustabil luft blæser ned over Danmark fra nord.

Sol, vind og regn er ulige fordelt hen over landet lørdag, hvor der endnu en gang er byger i luften over Danmark. Nogle er heldige at få en flot septemberdag med en dyb blå himmel.

Skyerne vil især dominere i den vestlige, sydvestlige og sydlige del af landet, mens man i Nord- og Østjylland, på store dele af Sjælland og på Bornholm har bedre chancer for længere perioder med sol dagen igennem.

Bygerne vil især forekomme i områder, hvor det er skyet, men de kan også opstå spontant i den klare luft mod nord og øst. Dog vil der her være langt færre byger end mod syd og vest.

Midt mellem et højtryk og et lavtryk nogle dage endnu

Temperaturen var nede på 6,4 grader på det koldeste sted ved Tylstrup i det sydlige Vendsyssel lørdag morgen.

I løbet af dagen stiger temperaturen til mellem 14 og 17 grader. Det bliver varmest mod nord og øst.

Vinden vil generelt være svag mange steder, men det vil være mere blæsende med op til hård vind langs den sydlige del af den jyske vestkyst. Ud på dagen vil det være blæsende langs hele Vestkysten.

Ned gennem Kattegat frisker vinden også op, så det bliver blæsende på Læsø, Anholt, i det nordlige Sjælland op mod Kattegatkysten og på Bornholm.

Danmark ligger midt mellem et lavtryk over Finland og et højtryk over de britiske øer, og derfor strømmer ustabil luft ned fra nord og nordvest.

Sådan fortsætter det de kommende dage, men midt i næste uge vil højtrykket rykke tæt på Danmark, og så bliver vejret mere stabilt for en stund.