Her er der størst risiko for regnbyger fredag

Generelt bliver vejret bedre i løbet af fredagen med aftagende vind og efterhånden overvejende tørvejr.

Skal du ud på cyklen fredag morgen, så gør du klogt i at væbne dig med en god regnjakke eller vindjakke.

Fredag morgen hænger efterårsvejret nemlig i den grad over Danmark med blæst og byger. Særligt i det jyske står den på en hel del regnbyger fra fredagens begyndelse.

Og blæsten er i en stor del af landet frisk til hård fra vestlig retning, hvilket kan være med til at gøre cykelturen til arbejde eller skole ekstra hård.

I løbet af dagen er der udsigt til, at vejret bliver markant bedre. Der bliver således bedre plads til solen, mens vinden efterhånden aftager i styrke.

Her er risikoen for regnbyger størst

De fleste regnbyger forventes at komme i morgen- og formiddagstimerne, hvor den står på spredte regnbyger over det sydlige og østlige Danmark. Størst risiko for at blive ramt af en byge ser ud til at være i det sydlige Jylland.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på VEJR.TV2.DK eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst. 

Følg regnen her

I den nordlige del af Jylland er der i formiddagstimerne anderledes god plads til solen, hvor man generelt vil se ganske solrigt septembervejr.

Temperaturen stiger i løbet af formiddagen til mellem 13 og 17 grader. Lunest bliver det mod nord.

Gode chancer for solskin i eftermiddag

På den anden side af middag er de fleste regnbyger efterhånden trukket syd for landet. Endnu kan der være enkelte spredte regnbyger, men ellers står den på overvejende tørvejr.

Det giver samtidig plads til, at solen får bedre muligheder for at vise sig frem i en større del af landet. I de østlige landsdele ser det dog fortsat ud til at være med en del skyer.

Når det bliver varmest, bliver det med mellem 16 og 18 grader på termometret. Da vinden er aftaget til en let til jævn vind i det meste af landet, kan det føles helt lunt, når solen er fremme.

Fredag aften står den på klart vejr i stort set hele landet. Enkelte steder kan der dukke en lokal regnbyge op.

Det relativt klare vejr får temperaturen til at falde til omkring eller under ti grader.