Vejr

Lavtstående sol blænder i morgenmyldretiden

Det kan være næsten umuligt at se ud af bilruden, men du kan gøre flere ting for at undgå ulykker.

Vi er nået til den årstid, hvor solen generer udsynet, når de fleste kører på arbejde. Det fører til flere sammenstød og andre farlige situationer i trafikken.

Solen står i disse dage op lidt før klokken 7, og de første to timer er solhøjden under 15 grader over horisonten. Det betyder, at solen kan blænde i den travle morgentrafik.

Udover trafikuheld betyder den lavtstående sol i morgentrafikken desuden køer og forsinkelser, hårde opbremsninger og undvigelser.

Ren bilrude – både indvendigt og udvendigt

En lavtstående sol direkte ind i forruden vil altid være generende, men der er flere ting, som kan gøre problemet mindre.

En snavset forrude gør forholdene endnu sværere, så det er en god ide at holde forruden ren og klar. Glasrens til indersiden af forruden hjælper meget. Hav altid en klud og glasrens i bilen.

Ydersiden af ruden kræver endnu mere end indersiden. Sørg for at have sprinklervæske på bilen og ubeskadigede viskerblade.

Benyt solbriller og gerne polaroid

Mange biler har en speciel lomme eller et rum til solbriller, og man bør altid have solbriller liggende i bilen.

Polaroidsolbriller er bedst. De tager det skarpeste af lysindfaldet og forhindrer især blænding fra genskin. Solbriller uden polariserede linser har ikke denne effekt.

Sænk farten og kør efter forholdene

Ovenstående råd bidrager alle til bedre udsyn, men en lavtstående sol vil stadig være til gene.

Man bør derfor køre med ekstra opmærksomhed i modlys. Det er derfor en god ide at sænke farten og køre efter forholdene.