Vejr

Onsdag byder på blæst og skyer

Der vil dog også komme lidt sol i perioder.

Vi skal i den grad vænne os til en væsentlig mere efterårsagtig vejrtype, og onsdag bliver en dag, hvor det bliver sparsomt med solchancerne.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Et lavtryk over Mellemskandinavien sender en kraftig vest- og nordvestenvind ind over Danmark, og da luften har opsamlet fugt over Nordsøen, er der også mange skyer, der bevæger sig ind over landet.

Det betyder, at det bliver relativt sparsomt med solchancerne i det meste af landet, og der kun i ret korte perioder vil være mere sammenhængende solskin.

I Nordjylland ligger man delvist i læ bag de norske fjelde, og her er der langt bedre mulighed for længere perioder med solskin og blå himmel.

De fleste steder vil det holde tørt, men der er også mulighed for enkelte byger, der dog vil være meget kortvarige.

Op til 18 grader

Temperaturen får også endnu et lille nøk nedad, og de fleste steder må man tage sig til takke med temperaturer, der når op mellem 15 og 17 grader. I den syd- og østlige del af landet kan termometrene dog godt vise 18 grader i eftermiddagstimerne.

Det hører dog med til historien, at den gennemsnitlige maksimumtemperatur på denne tid af året netop er omkring 17 grader, men sammenlignet med de sidste ugers sensommervejr vil det føles noget koldere i dag.

Vinden bliver derudover jævn til hård fra vest og nordvest, og ved kysterne vil vindstødene nå kulingstyrke flere steder.