Vejr

Skybrudsvarsel for hele landet, men her er risikoen størst

Der er varslet skybrud og torden indtil lørdag klokken 17.

Fredag blev stedvis en meget våd fornøjelse. Kraftige tordenbyger drev nemlig i løbet af fredagen op over landet fra syd, hvilket resulterede i skybrud flere steder.

I første omgang var det Jylland, der stod for skud, hvor især Als blev ramt af heftig nedbør. Ud fra radardata fik man på disse kanter formentlig helt op mellem 30 og 50 millimeter regn.

Sidenhen gik det løs over det østlige Danmark med bulder og brag med skybrud mange steder. Her blev det næsten til et dobbelt skybrud, da man øst for Næstved registrerede 26 millimeter regn på 30 minutter.

Lørdag er der nok engang risiko for skybrud og torden. Derfor har TV 2 VEJR fortsat et varsel ude for netop skybrud.

Varslet gælder for hele landet frem til klokken 17, men det er særligt i de sydlige og østlige landsdele, at risikoen er størst.

Et skybrud er defineret ved, at der kommer minimum 15 millimeter nedbør i løbet af 30 minutter. Skybrud kan give oversvømmelser i kældre og i viadukter.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnen ankommer. 

Følg regnen her

Stille formiddag

Fra morgenstunden er der spredte regnbyger på programmet. Mest af alt holder det dog tørt, hvilket også vil være tilfældet hele formiddagen.

Her er der således udsigt til overvejende tørvejr, og kun helt lokalt kan der komme en regnbyge forbi. Der vil være en del skyer, men i perioder kan der være plads til en smule sol.

Kraftige tordenbyger

Det tørre og stille vejr stopper i eftermiddag. I det meste af landet er der udsigt til, at der kan dannes regnbyger.

Disse regnbyger kan stedvis blive ganske kraftige med torden og skybrud. Risikoen for det er størst over Sønderjylland, Fyn og Sjælland. Anderledes pænt ser vejret ud til at blive i det nordligste Jylland med tørvejr og nogen sol.

Temperaturmæssigt bliver det en lun eftermiddag med op omkring 20 graders varme.

I aften er der fortsat risiko for lokale byger, der stedvis kan være kraftige. Ellers er der efterhånden udsigt til, at det vil klare op med tørvejr til stort set hele landet.