SĂĄdan rammer kraftigt regnvejr Danmark

Fra torsdag aften til fredag aften kan der falde op mod 50 millimeter, hvor der kommer mest regn.

Det er en god idé at finde både regntøjet og gummistøvlerne frem. Det næste halvandet døgn bliver nemlig særdeles vådt i store dele af Danmark.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. FĂĄ en prognose for, hvor vejret er pĂĄ vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

En meget aktiv frontzone over den centrale og nordlige del af Tyskland bevæger sig mod nord, og i løbet af dagen nærmer den sig Danmark fra syd.

I første omgang er torsdag startet med mildt og ret pænt vejr, selvom det er temmelig blæsende med vindstød på op til kulingstyrke ved østvendte kyster. I dele af Jylland huserer der dog nogle kraftige byger, der de næste timer bevæger sig mod nord.

Som dagen skrider frem, kommer der flere og flere skyer fra syd, og ud pĂĄ eftermiddagen begynder det at regne i den sydlige del af Danmark.

Regnen vil i perioder kunne blive kraftig, og det forventes, at der kan falde over 24 millimeter pĂĄ seks timer. Sker det, er der meteorologisk set tale om "kraftig regn".

I aftentimerne breder regnvejret sig længere mod nord til en større del af Jylland, Fyn og Sjælland. På Bornholm ser det derimod ud til, at man kan slippe mere helskindet gennem regnvejret.

Sammen med regnen tiltager vinden yderligere, og det kan blæse med op til kulingstyrke fra øst ved kyster, der vender mod øst.

Op til 50 millimeter, hvor der falder mest

Regnvejret vil forblive over Danmark en stor del af natten, og fredag morgen vil det fortsat regne over den nord- og østlige del af landet.

Derefter følger en fredag eftermiddag, hvor der mange steder kan opstå kraftige byger, der kan være med skybrud og torden.

Frem til fredag aften kan der således falde op til 50 millimeter regn, hvor der kommer mest. De største regnmængder forventes i den centrale og østlige del af landet, mens man i Nordjylland kan slippe med næsten ingen nedbør.

Til sammenligning falder der normalt 74,7 millimeter regn i en normal september i Danmark.

Varsel om kraftig regn

Udsigterne til de store nedbørmængder har fået TV 2 VEJR til at udsende et varsel om kraftig regn, der gælder for Fyn, Sydhavsøerne og den sydlige halvdel af Sjælland fra torsdag klokken 15.00 og frem til midnat.

Kraftig regn giver øget risiko for oversvømmelser af lavtliggende områder og akvaplaning på vejene.