Vejr

Rekordvarme fortsætter i store dele af USA

Aldrig før har det været så varmt i Death Valley i årets første efterårsmåned.

Kalendersommeren er slut, men ekstrem sommervarme fortsætter ufortrødent i store dele af den vestlige halvdel af USA.

Med temperaturer, der er steget helt op til 51,8 grader, oplever man i disse dage nogle af de højeste temperaturer, der overhovedet er målt på denne tid af året i flere amerikanske delstater.

Allerede tidligere på ugen blev der sat over ti forskellige varmerekorder for september i delstaterne Colorado og Utah. I staterne Oregon og Nevada nåede septembervarmen også nye højder.

Varmest var det dog i Californien, hvor der ikke kun blev sat varmerekorder for september. Ved hele seks lokaliteter blev der målt de højeste temperaturer nogensinde – altså uafhængig af måned.

I Ukiah nåede temperaturen 47,2 grader som det højeste. I Sacramento oplevede man også den varmeste dag i byens meteorologiske historie, da den officielle vejrstation målte sveddryppende 46,7 grader som maksimumtemperatur.

I Death Valley, der er berømt og berygtet for ekstrem varme, steg temperaturen til 51,8 grader. Aldrig før har det været så varmt i Death Valley i årets første efterårsmåned.

Fortsat ekstrem varme

Tirsdag blev der endnu en gang sat nye grænser for, hvor varmt det kan blive i september i flere stater. I Utah overgik man rekorderne fra dagen før, og i Salt Lake City tangerede man byens varmerekord for alle måneder med 41,7 grader.

Derudover nåede septembervarmen uhørte højder i Idaho, Wyoming, North Dakota, Montana og endnu en gang i Colorado.

Den ekstreme varme fortsætter de næste to dage, inden det sidst på weekenden langt om længe bliver lidt køligere.