Vejr

Her er der risiko for skybrud onsdag

I andre dele af landet får man dog fortsat pænt septembervejr.

Onsdag markerer overgangen til et ganske markant vejrskifte, hvor vi for en stund skal vænne os til flere skyer, potentielt store mængder regn og mere blæst.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Dagen er dog startet med pænt vejr i store dele af landet, men fronter fra Nordsøen nærmer sig den sydvestlige del af Danmark i løbet af formiddagstimerne.

Onsdag morgen er der områder med regn i den østlige del af Nordsøen, og nogle af bygerne i fronten er også ledsaget af torden.

Over dansk område er det fortsat tørt, men fra omkring middagstid vil det begynde at regne i den sydvestlige del af Jylland.

Mindre risiko for skybrud

I fronten kan der 'gemme' sig kraftige byger, der – udover muligheden for torden – også kan resultere i enkelte skybrud.

Risikoen er størst i tidsrummet mellem klokken 14.00 og 20.00 i den sydvestlige del af Jylland og på Fyn, men der er ikke tale om en vejrsituation, hvor der forventes mange skybrud. Flere steder vil man opleve silende regn, der i perioder kan blive så kraftig, at der falder over 15 millimeter på en halv time, hvilket er kriteriet for skybrud.

Regnen breder sig langsomt længere mod nord og øst, men her vil regnen aftage en smule i intensitet.

I eftermiddagstimerne vil det fortsat være relativt pænt vejr i den nord- og østlige del af landet, hvor der også er perioder med solskin. Man vil dog også her opleve, at der gradvist kommer flere skyer.

Temperaturerne når op mellem 20 og 21 grader, når det er lunest, men når regnen sætter ind, falder temperaturen til 15 til 17 grader.