Vejr

Her er sommervarmen, som indtager Danmark i denne uge

Et højtryk over Danmark blokerer for varmen mandag, men når det sætter sig i bevægelse, får varmen frit løb op mod os.

Weekenden har budt på et tiltrængt pusterum for folk, som synes, at varmen har været lige intens nok her i august, og mandag fortsætter i samme afdæmpede spor med temperaturer under 25 grader, når det er varmest.

Vi skal imidlertid ikke kigge langt ud over Danmarks grænser for at finde sommervarmen, og den har kurs lige mod os de kommende dage.

I Hamburg kan man i dag runde 25 grader, som er grænsen for en sommerdag, og kigger man videre ned mod Köln og Frankfurt, er der op til 27 grader i prognoserne for mandag eftermiddag.

Og det er netop fra det område, at vinden blæser op mod Danmark, så vi i de kommende dage har udsigt til temperaturer mellem 25 og 27 grader mange steder herhjemme.

Sommervarme i store dele af Danmark

Mandag har vi et højtryk lige over Danmark, og det gør, at det stort set ikke blæser. Så vi har fortsat weekendens luft over os med temperaturer på 20 til 23 grader hos de fleste danskere, når det er varmest.

I løbet af aftenen og natten til tirsdag bevæger højtrykket sig imidlertid hastigt mod nord og nordøst, og så kan luften fra Tyskland strømme uhindret op mod Danmark.

Tirsdag bliver således en sommerdag med temperaturer på 20 til 26 grader, og det bliver varmest i Sønderjylland ved grænsen, hvor man er tættest på den tyske varme.

Onsdag bliver det sandsynligvis en tand varmere med op til 27 grader de varmeste steder. Varmen bliver her noget mere ligeligt fordelt, så mange steder i Danmark kan det blive til en sommerdag med temperaturer på 25 grader eller lidt over.

Torsdag og fredag kan det blive endnu varmere med mulighed for 28 grader, men varmen begynder nu at blive truet af køligere luftmasser fra vest.

Så weekendens udvikling er endnu ret usikker. Til gengæld er det sikkert, at det bliver varmere de kommende dage.