Vejr

Uvejr med skybrud kan ramme dele af Danmark

Der kan lokalt falde store nedbørsmængder på kort tid.

Tørken kradser over Danmark, men nu er der store mængder regn på vej til dele af Danmark.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Regnen kan dog komme i så store mængder og falde på så kort tid, at der er risiko for skybrud flere steder.

Fra morgenstunden er det relativt pænt vejr med stedvis dis og tåge og temperaturer mellem 10 og 20 grader.

Luften over den østlige del af Danmark er særdeles fugtig, og samtidig er den også ustabil. Denne kombination giver anledning til, at der nemt kan dannes kraftige byger.

Risiko for skybrud på Sjælland og Sydhavsøerne

I løbet af de sene morgentimer begynder kraftige byger at dannes over Nordtyskland og Lolland-Falster, og bygerne vil have en tendens til at vokse i størrelse og udbredelse.

Bygerne vil bevæge sig fra syd mod nord, og dermed bevæger de sig i første omgang op over den sydlige del af Sjælland.

Det er meget sandsynligt, at mange af bygerne vil give regn med skybrudsstyrke, hvilket vil sige, at nedbørintensiteten er over 15 millimeter på en halv time. Typisk vil så kraftig nedbør kunne give anledning til oversvømmelser og risiko for akvaplaning.

Over middag fortsætter området med kraftige byger med at bevæge sig mod nord, og det medfører, at der vil være risiko for skybrud over store dele af Sjælland, herunder også hovedstadsområdet, i eftermiddagstimerne.

Udover skybrud vil bygerne flere steder være ledsaget af torden. Samlet set kan bygerne give over 40-50 millimeter regn, hvor der kommer mest. Men da nedbøren netop falder i bygeform, vil der også kunne være store lokale forskelle i mængderne af nedbør fra ét sted til et andet.

Vest for Storebælt byder fredag på perioder med solskin, og i hele landet kan temperaturerne nå op mellem 24 og 26 grader, når det er varmest.

I aften kan kraftige regn- og tordenbyger bevæge sig op over Bornholm fra syd.