Her kan skyer drille på en meget varm søndag

Der er mulighed for op til 30 graders varme, hvilket kan give en tropedag over Danmark.

Det meget varme sommervejr fortsætter i stor stil søndag.

Allerede fra morgenstunden ligger temperaturen ved kystnære områder på omkring 20 graders varme. Og især ét sted har natten været særligt varm.

Igennem hele natten har termometret ved Hvide Sande på intet tidspunkt været under 20 grader. Dermed er der officielt tale om en tropenat i den vestjyske by.

I dagens løb vil temperaturen stige yderligere og kan i eftermiddagstimerne nå op omkring 30 graders varme. De fleste vil også opleve solrigt vejr, men nogle steder vil det efterhånden blive mere overskyet.

Her kan skyerne drille

Det varme sommervejr er i det meste af landet ledsaget af masser af sol. Da temperaturen hurtigt kommer over 25 grader, er der nok mange, der vil søge mod stranden for at få sig en svalende dukkert.

Over de sydvestlige egne af landet er der dog udsigt til en mere skyet start på dagen. Disse skyer vil i løbet af formiddagen brede sig op igennem Jylland.

Der er mulighed for, at solen kan skinne igennem skyerne. Men flere steder i det vestlige Jylland vil det være overvejende skyet, dog med varmt sommervejr.

Så varmt bliver det i eftermiddag

Når det bliver varmest i eftermiddag bliver det med mellem 25 og 30 graders varme.

De højeste temperaturer forventes at komme på Østsjælland, Lolland, Midtfyn og i det centrale og sydlige Jylland. Skulle det blive 30 grader eller derover, vil det resultere i en decideret tropedag over Danmark.

Rent vejrmæssigt bliver eftermiddagen fortsat med en del sol over de østlige landsdele, mens man i Jylland har udsigt til flere skyer på sommerhimlen.

Mange af skyerne vil være højtliggende, så der vil stadig være mulighed for at se solen.

Helt ude i klitrækkerne er der faktisk udsigt til, at der kan dukke en let regnbyge op.

I aften fortsætter det lune sommervejr med over 20 grader helt frem til midnat.

Da der fortsat er en del sol mange steder, er det en oplagt chance for at tænde op i grillen.