Vejr

Se vejrkortene – så varmt bliver det hos dig i weekenden

Weekenden kommer til at byde på suverænt sommervejr med op til 30 grader.

Hvis man ikke allerede har planlagt aktiviteter udendørs i weekenden, så kan man med fordel pakke strandtasken allerede nu. Både lørdag og søndag vil vi få sol og varme i overflod, og begge dage kan temperaturen nå op til cirka 30 grader.

Hedebølge og varmebølge - definitioner

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.

Lørdag vil solen skinne fra morgenstunden – og med et temperaturmæssigt udgangspunkt på mellem 12 og 18 grader er det koldest i de indre landsdele. Langs kysterne og på danske småøer kan temperaturen lokalt holde sig omkring 20 grader natten igennem, og måske sikre os en lokal tropenat.

Lynhurtigt vil temperaturerne dog stige, og midt på formiddagen vil der være over 25 grader mange steder.

Men her stopper temperaturstigningen ingenlunde. Med fuldt blus på solen vil temperaturen fortsætte sin himmelflugt, og midt på eftermiddagen ventes varmen at toppe. I både Midtjylland, Sydjylland og på Sjælland kan man opleve 30 grader, og det er heller ikke umuligt, at man enkelte steder kan opleve temperaturer på 31 graders hed sommervarme.

Søbrise langs kysterne

Med den relativt store temperaturforskel mellem land og hav, vil der i dagens løb dannes søbriser mange steder. Søbrise er en vind, der blæser fra havet ind mod land, og som får temperaturen i de kystnære egne til at falde midt på dagen. For mange vil det dog nok være en velsignet brise, der giver en behagelig afkøling i eftermiddagsvarmen.

Søndag med 30 grader

Sommervejret fortsætter ufortrødent søndag, der på mange måder kommer til at minde meget om lørdagsvejret.

Det vil være skyfrit fra morgenstunden, og i dagens løb vil termometrene igen kunne vise omkring 30 grader, når det er varmest. Der kan måske dukke enkelte skyer op på himlen søndag eftermiddag, men ellers bliver det endnu en decideret solrig dag.

Som de foregående dage vil vinden være svag, selvom der igen kan forekomme søbrise ved kysterne.

Fra lørdag kan der være lokale hedebølger flere steder i landet, hvor gennemsnittet af tre på hinanden følgende dages maksimumtemperaturer overstiger 28 grader. Søndag vil området med hedebølge blive større.

Det varme sommervejr fortsætter også i starten af næste uge, men efterhånden bliver det mere ustadigt med mulighed for regn- og tordenbyger.