Vejr

Enkelte regnbyger står på lur på en ellers solbeskinnet lørdag

Temperaturmæssigt bliver lørdag til den kølige side med 17 til 20 grader, når det bliver varmest.

I det meste af landet har solen masser af plads på himlen fra lørdagens begyndelse.

Kun i det vestlige og nordlige Jylland er der drivende skyer på spil. Blandt disse skyer er der enkelte lokale regnbyger.

Som dagen skrider frem, forventes der at blive dannet de blomkålslignende kumulusskyer over stort set hele landet. Der vil imidlertid stadig være god plads til solen imellem skyerne.

Det kan ikke udelukkes, at der i dagens løb kan dukke en helt lokal regnbyge op, men ellers vil det holde overvejende tørt.

Her kommer der flest regnbyger

Størst risiko for at blive ramt af en regnbyge er i den vestlige del af landet – og primært i morgen- og formiddagstimerne.

Det er da også over de vestlige landsdele, at skyerne først bliver dannet, mens man længere mod øst kan se frem til en solrig formiddag.

Skal man nyde solen, er en lækrog nok at foretrække. Det bliver nemlig en relativt blæsende dag med en frisk til hård vind fra vest. I Nordjylland op til kulingstyrke.

Kølig eftermiddag

I eftermiddagstimerne er der udsigt til nogen eller en del sol. Især Bornholm ser ud til at få det ganske solrigt.

Chancen for en regnbyge er i eftermiddag minimal, men helt lokalt kan der stadig komme en let byge forbi.

Når det bliver varmest, bliver det med 17 til 20 grader på termometret. Da det samtidig er blæsende, bliver lørdag en noget kølig omgang.

Lørdag slutter af med en del sol over især de østlige landsdele. Vinden er desuden aftagende, hvilket vil være med til at give en pæn aftenstund.