Vejr

Her får solen mest plads fredag

Temperaturen har fået et nøk nedad og topper blot med omkring 20 grader.

Koldfronten, der gav et kraftigt uvejr over Danmark torsdag, hænger fortsat over de østligste egne af landet.

Her er det blevet til en ret våd morgen, hvor man på Lolland, Falster, Sjælland og Bornholm startede fredagen med regn.

Regnvejret er nu efterhånden ved at slippe sit tag i Sjælland, så det nu stort set kun er Bornholm, der fortsat har det vådt.

Apropos Bornholm har øen natten til fredag været omgivet af varm luft. I perioden torsdag klokken 20 til fredag klokken 8 har temperaturen på intet tidspunkt været under 20 grader ved Bornholms Lufthavn.

Dermed kan klippeøen notere sig en tropenat, der er defineret ved, at temperaturen holder sig over 20 grader i hele det angivne tidspunkt.

Sol mod vest

Bortset fra på Bornholm står resten af formiddagen på stort set tørvejr. Og især jyderne kan se frem til nogen eller en del sol i formiddagstimerne.

Over de østlige landsdele kan enkelte dryp forekomme, men ellers vil det også her holde overvejende tørt. Her vil himlen dog være domineret af skyer.

Kun Bornholm må døje med regn, da koldfronten endnu ikke har sluppet sit tag her.

Enkelte eftermiddagsbyger

Til middag kan bornholmerne glæde sig over, at fronten bevæger sig østover. Dermed kan hele landet se frem til en eftermiddag med stort set tørvejr.

Enkelte regnbyger kan forekomme over de sydlige og østlige landsdele, men nedbørsmængderne bliver i småtingsafdelingen.

Fortsat er det Jylland, der får mest solskin, mens det er mere overskyet østover. Temperaturmæssigt bliver det til den kølige side med mellem 17 og 20 grader, når det bliver varmest.

I aften kan det meste af landet se frem til en solrig afslutning på fredagen. Kun Bornholm vil fortsat have gråvejr, hvor der endda kommer nye forsyninger af regn.

Vinden er tiltagende i aftentimerne og bliver frisk til hård fra vestlig retning.