Vejr

Varme på vej mod Danmark – temperaturen kan nå 30 grader

Landet kan senere på ugen blive delt i to, når varm luft konkurrerer med en koldfront.

Mandag kommer – efter lidt tids venten i de østlige egne – til at byde på pænt og sommerligt vejr.

Men med temperaturer, der kun kommer lidt over 20 grader, bliver det ikke for alvor varmt.

Det bliver der dog i allerhøjeste grad lavet om på i ugens løb, når et pust af meget varm luft en overgang rammer dele af Danmark.

Den varme luft strømmer op til Nordeuropa fra det vestlige Nordafrika, videre til den Iberiske halvø, Frankrig og store dele af Tyskland.

Det sker dog parallelt med en koldfront, der samtidigt nærmer sig Danmark fra vest.

Timingen af frontpassagen er derfor også afgørende for, hvor stor en del af Danmark der bliver ramt af potentielt meget høje temperaturer, samt hvor meget sol der kommer i de forskellige dele af landet.

Mulighed for 30 grader – eller endnu varmere

Tirsdag skal en front passere Danmark fra vest, men den efterfølges af varmere luft, hvilket vi får at mærke allerede onsdag.

Prognoserne er uenige om, hvor varmt det bliver onsdag, men i den syd- og østlige del af landet kan temperaturen nå op mellem 25 og 28 grader og dermed sikre os en meteorologisk sommerdag.

Længere vestpå i landet kan der dog være flere skyer og sågar også lidt regn, men som tidligere nævnt er usikkerheden vedrørende fordelingen af skyer og sol betydelig.

Torsdag vil varmen kulminere, og her viser flere modeller, at temperaturen i den sydøstlige del af Danmark kan stige til 30 grader. Enkelte vejrmodeller lader endda temperaturen stige til over 30 grader torsdag eftermiddag, hvor det især bliver på Lolland-Falster og Sjælland, at man vil kunne opleve den hede sommervarme for fuldt blus.

Som tilfældet bliver det onsdag, vil der formentlig være store lokale forskelle henover landet – og måske bliver torsdag endnu en overskyet dag med byger i Jylland.

I det nordlige Tyskland kan temperaturen nå op mellem 36 og 38 grader, og her er der mulighed for, at der bliver sat lokale varmerekorder.

Det synes til gengæld også sikkert, at varmen forskubbes mod øst natten til fredag, hvorefter vi vender tilbage til mere normale augusttemperaturer på omkring 20-22 grader.