Vejr

Pæn og solbeskinnet mandag i vente

I dele af Danmark bliver det dog ret blæsende.

Årets sidste sommermåned er begyndt med skyer mod øst og også lidt regn hist og her i denne del af landet.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I Jylland er man derimod stået op til smukt solskinsvejr fra morgenstunden, og den gode nyhed er, at det solrige vejr breder sig mod øst, som timerne går.

I morgentimerne vil opklaringen ramme hele Fyn og Vestsjælland, og før middag klarer det også op på resten af Sjælland og Lolland-Falster. På Bornholm må man dog væbne sig med lidt mere tålmodighed, men opklaringen med solskin kommer også til klippeøen – det tager bare lidt længere tid.

Skyerne og regnen mod øst skyldes en koldfront, der siden søndag har passeret Danmark fra vest. I forbindelse med frontpassagen er der generelt faldet mellem 1 og 10 millimeter regn – mest mod vest.

Sol og blæst i vente

I takt med at solen kommer frem, stiger temperaturerne i dagens løb til et ganske sommerligt niveau i den østlige del af landet. Her kan man nyde eftermiddagen i temperaturer mellem 20 og 22 grader, mens det bliver køligere i den vestlige del af Jylland. Her vil termometrene højest vise 17-18 grader.

I denne del af landet vil det også blive ret blæsende med op til kuling langs Vestkysten og frisk til hård vind et stykke ind i land. Kombinationen af den ret kraftige blæst og beherskede temperaturer vil naturligvis få det til at føles koldere.

Længere østpå i Danmark vil vinden ikke tiltage nær så meget, så her kan man nyde en sommerlig august-eftermiddag.

Hvis man ikke har fået nok sommervarme, så er der udsigt til betydeligt varmere vejr onsdag og torsdag – selvom det ikke bliver med sol fra en skyfri himmel.