Vejr

USA kæmper også med ekstrem varme

De amerikanske myndigheder advarer om farlige forhold under hedebølge.

Det er ikke kun Europa, der døjer med en ekstrem hedebølge denne sommer. Også i USA kæmper de med voldsomme varmegrader.

I det nordøstlige USA advarer myndighederne om farlige temperaturer i de kommende dage, hvor flere varmerekorder kan stå for fald.

Varmen ramte allerede i går de magiske 100 graders fahrenheit i Boston for første gang målt den 24. juli. Det svarer til 37,8 grader celsius. Dermed røg en 89 år gammel rekord.

Den højeste temperatur målt nogensinde i Boston er 104 grader fahrenheit, hvilket svarer til 40 grader celsius.

Åbner for bygninger med køling

I de ramte områder har flere byer ifølge nyhedsbureauet AP åbnet for adgang til offentlige bygninger med aircondition, så folk kan søge ly for varmen, ligesom sportsarrangementer enten er blevet aflyst eller skåret ned.

Nogle steder er der endda stillet offentlige busser med aircondition til rådighed som varmely.

Varmen ligger som et bånd fra Stillehavskysten i nordvest og ned over landet.

National Weather Service oplyser, at 85 millioner amerikanere er omfattet af varsler om og advarsler mod sundhedsskadelig varme.

Varm østkyst

Varmen er værst mod nordøst, hvor National Weather Service advarer om ekstreme forhold fra Washington D.C. til Boston.

I Philadelphia erklærede myndighederne søndag, at varmen betragtes som en regulær nødsituation, og der blev sendt socialarbejdere ud for at kigge til hjemløse og andre udsatte borgere.

Generelt bliver folk opfordret til at tage deres forholdsregler, bære lyse klæder, drikke masser af vand, begrænse tiden udenfor og holde øje med ældre og kæledyr.

Nyhedsbureauet AP oplyser, at der allerede har været et varmerelateret dødsfald hos en svækket person i New York.

I denne sommer har også Europa mærket meget til varmen, der længe har ligget som en dyne hen over Sydeuropa.

Sidste uge gik den varme luft en smule længere mod nord, hvilket tirsdag gav briterne den varmeste dag målt på de britiske øer nogensinde. Med 40,3 grader blev den hidtidige rekord slået med halvanden grad.

Dansk julirekord

Onsdag havde varmen så rykket sig hen over os. Vi fik med 35,9 grader godt nok ikke den varmeste dag i de systematiske målingers historie siden 1874, men den blev den næstvarmeste.

Det blev den varmeste julidag målt nogensinde i dansk vejrhistorie.