Sådan bliver vejret på den sidste danske Tour-etape

Der er risiko for regnbyger på den første del af etapen.

Verdens største cykelløb mangler 182 kilometer på de danske landeveje, inden Touren ruller videre til Frankrig og dermed må sige farvel til dansk folkefest, når det er bedst.

Men inden det sker, skal de 176 ryttere i Tour-feltet ud på en etape, der leder dem fra det bakkede Vejle, ned gennem det bølgende sønderjyske landskab til Sønderborg, hvor der med meget stor sandsynlighed venter et stort sprinteropgør.

Igen ventes der mange tusinde cykelfans langs ruten, og de kan se frem til en eftermiddag, der ud over cykelløb også byder på ganske hæderligt dansk sommervejr.

Der venter således rolige vindforhold og overvejende tørvejr med mulighed for nogen eller en del sol.

Risiko for enkelte regnbyger

Specielt på den første del af etapen fra Vejle til Kolding er der risiko for enkelte regnbyger.

De forventes ikke at blive særlig kraftige og vil nærmest være ovre, før de er begyndt. Skulle de ramme ruten, er det altså kun kortvarigt, at vejene bliver våde.

Temperaturen ventes ved etapens start at ligge på 20 til 22 grader.

Rolige vindforhold

I takt med at Tour-feltet begiver sig sydover mod Sønderborg, falder risikoen for regnbyger. Generelt vil det holde tørt langs det meste af ruten med gode chancer for sol.

Vinden er fra sydvestlig retning, men vil ikke give problemer for hverken hatte, briller eller cykelfelt. Det er nemlig svage vindforhold, der venter på dagens etape.

Når feltet rammer Sønderborg, er det fortsat med tørvejr, men med lidt flere skyer på himlen. Temperaturen vil fortsat ligge på mellem 20 og 22 grader.