Her er der risiko for skybrud og torden søndag

Ud over kraftige byger kan temperaturen lokalt ramme 25 graders varme.

Der er udsigt til en søndag, hvor vejret bliver lidt af en blandet landhandel.

Her fra morgenstunden er der spredte regnbyger i det meste af landet. I løbet af formiddagen ventes de at drive over, inden der på ny skabes regnbyger over især den nordlige og østlige del af Jylland.

Disse byger kan være kraftige, lokalt med skybrud og torden. Det har fået TV 2 VEJRET til at udsende varsel for skybrud og torden i dele af Nordjylland og Østjylland i perioden søndag klokken 14 til 20.

Mens de kraftige byger står på, så er der i den østlige del af landet mulighed for en meteorologisk sommerdag.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på VEJR.TV2.DK eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst. 

Følg regnen her

Pæn formiddag

Morgenens regnbyger ventes at være stort set forbi om et par timer. Herefter er der udsigt til en formiddag med kun enkelte byger og dermed overvejende tørvejr.

Solen får mest plads over de sydlige og vestlige egne af landet samt Bornholm. I resten af landet vil der være en del skyer.

Sidst på formiddagen kan der begynde at blive dannet nogle kraftige tordenbyger i den nordlige del af Jylland.

Kraftige eftermiddagsbyger

Til eftermiddag vokser potentialet for kraftige tordenbyger, der lokalt kan give skybrud. Skybrud er defineret ved minimum 15 millimeter nedbør på 30 minutter, hvilket blandt andet kan risikere oversvømmede kældre.

Mens de kraftige byger dannes i Nordjylland og Østjylland, kan den resterende del af landet se frem til en pæn eftermiddag med stort set tørvejr og nogen eller en del sol.

Temperaturen topper generelt på mellem 20 og 24 grader, men lokalt kan man i den sydøstlige del af landet ramme 25 grader og dermed få en meteorologisk sommerdag.

Kraftige byger i aften

Knap er eftermiddagens kraftige byger ovre, før der venter en ny omgang med intense regnbyger.

I aften og nattetimerne bevæger et område med kraftige tordenbyger sig nemlig op over den østlige del af landet. Især Fyn, Lolland, Falster og Sjælland vil have risiko for et tordenbrag eller to søndag aften.

I resten af landet forventes det at holde tørt. Generelt er det en lun aften, der venter forude med omkring 20 graders varme.