Kraftig regn og torden rammer Danmark i dag

Inden det sker, er der mulighed for solrigt og varmt sommervejr.

Fredag er kommet fra land med en del sol flere steder. Især Nordjylland, Østjylland og Bornholm starter dagen ud med solrigt sommervejr. Men også på Sjælland vil solen langsomt bryde igennem i løbet af morgentimerne.

Det solrige vejr er dog en stakket frist.

En koldfront er nemlig ved at gå i land i den sydvestlige del af landet og skal i dagens løb passere landet med skyer og risiko for kraftig regn og torden. Allerede fra morgenstunden er der regnbyger længst mod sydvest.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på VEJR.TV2.DK eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst. 

Følg regnen her

Specielt Bornholm vil blive udsat for meget kraftige byger fredag aften. I den forbindelse har TV 2 VEJRET udsendt et risikovarsel for skybrud på Bornholm i tidsrummet fredag klokken 18.00 til lørdag klokken 01.00.

Her kan man nyde sommervejr

Inden fronten ankommer, er der mulighed for at nyde smukt sommervejr. I Nordjylland, Østjylland, Nordsjælland og på Bornholm er der således udsigt til en formiddag med nogen eller en del sol.

Her kan temperaturen stedvis komme over 25 grader allerede inden middag og dermed give en meteorologisk sommerdag.

Over den sydvestlige og sydlige del af landet er vejret noget mere gråt og til tider vådt. Her forventes fronten at gå i land i morgen- og formiddagstimerne med spredte regnbyger. Temperaturen ligger på disse kanter på blot 16 til 18 grader dagen igennem.

I takt med at fronten passerer, frisker vinden noget op og bliver jævn til frisk fra vestlig retning.

Risiko for torden

I eftermiddag intensiveres fronten, der på dette tidspunkt ligger på tværs af landet fra det nordvestlige Jylland ned til Lolland og Falster. Dermed er der udsigt til kraftige regnbyger, der lokalt kan være med torden.

Der er fortsat mulighed for sommervejr i det nordligste Jylland og i Nordsjælland, men sidst på eftermiddag ankommer fronten også her og sørger for et markant skifte i både temperatur og vind.

Dagens regn kan få afgørende betydning for den danske Tour de France-start. Det kan du læse meget mere om her.

Først tidligt i aften rammer den kraftige regn Bornholm, hvor der altså er en lille risiko for skybrud. Skybrud er defineret ved minimum 15 millimeter nedbør på 30 minutter.

I resten af landet slipper fronten efterhånden, hvilket giver mulighed for tørvejr. Dog vil der stadig være spredte byger over især de østlige og nordlige landsdele, men de forventes ikke at være så kraftige.

Temperaturen daler til mellem 12 og 16 grader.

Inden dagen er omme, kan der være faldet op mellem 10 og 20 millimeter regn. Lokalt kan der være kommet mere.