Vejr

Hæderligt weekendvejr, men med risiko for regnbyger

Søndag kan temperaturen ramme 25 graders varme.

Efter en fredag, der undervejs har budt på en del regn, venter der en weekend, der overordnet ser ganske pæn ud.

Godt nok er der risiko for regnbyger i løbet af weekenden, men især lørdag kommer der gode perioder med masser af sol.

Samtidig ligger temperaturen i den lune ende. Et varmepust søndag kan resultere i en meteorologisk sommerdag, hvis termometret rammer 25 grader eller derover.

Flot lørdag med kun få byger

Lørdag bliver weekendens flotteste dag. Mange steder bliver det med tørt og solrigt vejr.

I løbet af formiddagen og eftermiddagen er der især i Midtjylland og Østjylland risiko for en let lokal byge. Nedbørsmængderne vil imidlertid være i småtingsafdelingen.

Temperaturen topper med mellem 20 og 23 grader. Varmest bliver det ved østvendte landsdele, da vinden blæser fra en sydvestlig retning. Vinden vil generelt være jævn til frisk.

Spredte byger på en mulig sommerdag

Søndag byder på en del flere regnbyger end lørdagen. Specielt i de vestlige landsdele vil der dagen igennem være spredte byger.

Vejret viser sig derimod fra sin pæne side over de sydlige og østlige egne, hvor der er mulighed for overvejende tørvejr og perioder med nogen eller en del sol. Vinden er svag fra sydvestlig retning.

Ud over solen blæser en varm luft fra syd op over den østlige del af Danmark. Det skyldes et højtryk, der ligger øst for landet.

Med solens hjælp er der en lille chance for, at temperaturen øst for Storebælt kan ramme 25 grader eller derover. Men generelt vil de højeste temperaturer søndag være i underkanten af 25 grader.

Efter en lun weekend venter der en uge, hvor vejret generelt bliver køligt, blæsende og ustadigt med dagstemperaturer under 20 grader. Denne vejrtype kan vare ved et stykke tid.