Vejr

Sådan er ferievejret i Europa

TV 2 VEJRET har taget på rundtur blandt de europæiske vejrprognoser for at se, hvordan ferievejret bliver den kommende uges tid.

Skolernes sommerferie er i fuld gang, og mange danskere er så småt ved at gå på ferie, hvis ikke man allerede er det.

Selvom der helt sikkert er en del, som holder ferie herhjemme i vores egen andedam, er ferien for mange også lig med en tur ud i det store udland.

Et hurtigt kig på Europa viser, at det generelt ser tilforladeligt ud mange steder. Middelhavsområdet er i øjeblikket det varmeste sted i Europa med over 30 graders varme, mens den nordvestlige del af Europa har udsigt til mere ustadigt sommervejr.

TV 2 VEJRET har taget på en rundtur blandt de europæiske vejrprognoser og giver her et overblik over ferievejret i Europa den kommende uges tid.

Nordvesteuropa: Ustadigt sommervejr

Fra lørdag befinder Nordvesteuropa sig i en nordvestlig strømning, der den kommende uges tid giver ustadigt sommervejr.

Især de Britiske Øer og Danmark kan se frem til sommervejr med byger, der kommer og går og op mellem 15 og 22 grader på termometret. I perioder kan det blive relativt blæsende.

I lande som Holland, Tyskland og Belgien står den kommende periode derimod på overvejende tørvejr med mellem 20 og 25 grader. Mest ustadigt er det i den sydligste del af Tyskland, hvor der er stor risiko for tordenbyger.

Frankrig: Varmt mod syd

Er gps'en indstillet efter Eiffeltårnet eller den franske riviera, kan man mere eller mindre lade regntøjet blive hjemme.

Det meste af tiden står den således på tørvejr i det franske og mange steder bliver det decideret solrigt. Enkelte dage er der dog risiko for regnbyger, som især mod syd kan blive kraftige med torden.

Varmest bliver det i den sydlige del af landet med op omkring 30 graders varme i Middelhavsområdet, mens temperaturen i den nordlige del af Frankrig kommer op mellem 22 og 27 grader.

Den Iberiske Halvø: Varmt sommervejr

Er man til varmt sommervejr, er den Iberiske Halvø et sikkert sted at tage hen. Her vil vejret den næste uges tid generelt være domineret af højtryk og give perioder med masser af sol.

Temperaturen langs kysterne kommer op mellem 25 og 30 graders varme, mens man inde over land kan få helt op omkring 35 grader.

Dog vil vejret i den nordlige del af Spanien være til den ustadige side og i perioder være med en del regnbyger.

Det centrale Middelhav: Varmt og solrigt

I den centrale del af Middelhavet, hvor lande som Italien og Malta er beliggende, er der udsigt til varmt og solrigt vejr den kommende uges tid.

Kun i det nordlige Italien er der risiko for byger, som kan være med torden.

Ellers står den generelt på masser af sol. Her kan varmen dog blive en væsentlig faktor, da der er udsigt til mellem 30 og 40 graders varme, hvilket for mange nok er lige til den gode side.

Sydøsteuropa: Varmt, men i perioder ustadigt

I den sydøstlige af Europa er det især Grækenland, der kan byde velkommen med masser af sol. Vejret over Balkan er nemlig noget ustabilt, og risikoen for tordenbyger her er ret høj.

Temperaturmæssigt er det en varm affære med mellem 30 og 35 graders varme.

Pas på UV-indekset

Skal du på ferie sydpå, så husk at notere solcreme øverst på pakkelisten.

UV-indekset sydpå er nemlig ekstremt højt og kan længst mod syd komme op og ramme ti på UV-skalaen, hvilket giver en meget stor risiko for solskoldning.