Vejr

Risiko for kraftig regn og torden de næste dage

Der er udsigt til to varme dage, der til gengæld også giver risiko for kraftig regn og torden.

Sommervejret har vist sig fra sin mere rolige side tirsdag og onsdag. Men det rolige vejr varer ikke ved.

De næste par døgn pumpes der varm sommerluft op til Danmark, der fredag kan munde ud i bulder og brag.

Mange danskere er lige nu afhængige af vejret. I Svendborg løber DGI's landsstævne af stablen med 25.000 deltagere, mens musikdagene officielt begynder på Roskilde Festival. Og på fredag begynder verdens største cykelløb i Danmark, når Tour de France har sin Grand Départ i København.

På nær fredag, som kan risikere at drukne i regn, venter der for langt de fleste nogle pæne dage med kun få byger på programmet.

Kraftige byger i øst torsdag

Torsdag bliver landet opdelt.

I den vestlige del af landet kan man se frem til en dag, hvor solen får masser af plads på himlen og temperaturer, der kommer op mellem 24 og 26 graders varme.

Længere mod øst må man derimod døjes med en del skyer. Og især på Bornholm er der udsigt til en sjaskvåd torsdag.

Her ruller der nemlig et lavtryk forbi i løbet af torsdagen, hvilket giver risiko for kraftige regnbyger, der kan være med torden. Mens resten af landet har udsigt til omkring 25 grader på termometret, må man på Bornholm nøjes med omkring 20 grader.

Også den østligste del af Sjælland kan blive ramt af en kraftig byge, men som det ser ud lige nu, bliver det overvejende tørt, men med en del skyer.

Kraftig regn og torden fredag

Fredag morgen og formiddag er der udsigt til solrigt sommervejr. Allerede inden middag kan temperaturen være oppe på omkring 25 graders varme.

Men det er en stakket frist.

For i løbet af fredagen skubbes det solrige og varme sommervejr væk af en koldfront, der i en overgang kommer med kraftig regn og torden til det meste af landet.

Det er kun Bornholm, som ser ud til at kunne gå fri af frontens kraftige regn.

Inden fredagen er omme, kan man lokalt få op mellem 20 og 30 millimeter regn. Mest regn forventes over de centrale landsdele.

Rolig weekend

Et højtryk stabiliserer vejret til weekenden, der ser ud til at byde på roligt sommervejr.

Weekendvejret byder således på rolige vindforhold, gode perioder med sol og op mellem 20 og 24 graders varme.

Enkelte byger kan forekomme, men ellers vil de fleste opleve en weekend med overvejende tørvejr. Risikoen, eller chancen om man vil, for regnbyger er størst søndag.