Vejr

Natten til mandag blev ekstrem varm

Årets første tropenat er en realitet, da temperaturen på det sydlige Bornholm på intet tidspunkt faldt til under 22,4 graders varme.

Natten til mandag blev en af de nætter, hvor dynen langt fra var nødvendig.

Flere steder lå temperaturen nemlig i underkanten af 20 graders varme igennem hele natten, men især ét sted blev natten meget varm.

I tidsrummet fra klokken 20.00 søndag aften til mandag morgen klokken 8.00 faldt temperaturen på intet tidspunkt til under 22,4 graders varme ved Bornholms Lufthavn.

Når temperaturen holder sig over 20 grader igennem hele det angivne tidsrum, er der tale om en tropenat. Dermed er årets første tropenat en realitet.

Tangerer varmeste tropenat i juni

Med de 22,4 grader på termometret som det laveste, skriver natten til mandag sig ind i historiebøgerne som en af de ti varmeste tropenætter, der nogensinde er blevet registreret i Danmark.

Og faktisk er der tale om en tangering af den varmeste tropenat målt i juni. Det er nemlig kun sket én gang før, at den laveste temperatur igennem en juninat har været oppe på 22,4 grader.

Det skete for mere end 100 år siden, hvor temperaturen aldrig kom under 22,4 grader natten til 21. juni 1917 i Sandvig på Bornholm.

Nattens tropenat sikrer, at juni er den fjerde juni i træk, hvor der registreres mindst én tropenat. Det er aldrig sket før i dansk vejrhistorie.

Endnu en varm nat i vente

Der forventes ingen tropenat den kommende nat, men sommervarmen hænger fortsat over Bornholm, der igen må se frem til en varm nat under dynen.

Der er således udsigt til, at temperaturen kan holde sig omkring 20 grader til langt ud på natten og først i de tidlige morgentimer tirsdag dale til under 20 grader.

I resten af landet ventes en nat med mellem 12 og 16 grader på termometret.