Vejr

Temperaturen nærmer sig 30 grader

Mange steder i Danmark vil man opleve temperaturer over 25 grader, men der er mulighed for enkelte regn- og tordenbyger i dele af landet.

Fredag når temperaturen sit foreløbigt højeste niveau i 2022, når meget varm luft strømmer op over Danmark fra syd og sydøst.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Allerede fra morgenstunden er der temperaturer på 14 til 17 grader mange steder, og temperaturen begynder hastigt at stige, mens solen kommer højere på himlen.

Før middag vil temperaturen flere steder nå over de sommerdagsgivende 25 grader, og det er først ud på eftermiddagen, at vi vil opleve de højeste temperaturer.

Temperaturer tæt på 30 grader

Varmest bliver det i den sydlige del af Jylland, hvor den varme luft strømmer uhindret op fra det europæiske kontinent uden først at være blevet afkølet over passagen af køligere havvand.

Derfor vil det være nær den dansk-tyske grænse og langs vadehavskysten, at fredagens højeste temperaturer vil være at finde.

Her kan termometrene sidst på eftermiddagen vise 27 til 29 grader, når varmen kulminerer.

Det er markant varmere end den hidtil varmeste dag, vi har haft i 2022. Den fik vi 18. maj, hvor temperaturen – også i Sydjylland – steg til 25,9 grader.

Dermed er der udsigt til den varmeste dag i Danmark siden 26. juli sidste sommer, hvor temperaturen steg til 29,6 grader i København.

Mange andre steder i landet vil man opleve temperaturer, der kan nå 23 til 28 grader, når det er varmest, men ved kyster med pålandsvind kan man opleve, at temperaturen ikke kommer meget over 18 til 20 grader, hvis man befinder sig nær kysten.

Det bliver især langs kysterne på det sydøstlige Sjælland, Bornholm og langs den jyske kattegatkyst, at temperaturerne vil være noget lavere.

Regn- og tordenbyger lurer

Selvom fredag vil byde på masser af solskin, så er luftmassen over Danmark også temmelig ustabil. Det medfører, at der i eftermiddagens løb er risiko for enkelte regn- og tordenbyger over den sydvestlige del af landet – de samme steder, hvor det også bliver varmest.

I den østlige del af Danmark kan man derimod se frem til endnu en meget smuk og varm sommerdag.

Fredag bliver desuden den varmeste junidag siden sidste juni, hvor ekstrem varm luft blæste op over den østlige del af Danmark omkring 20. juni og gav os den højeste temperatur i juni siden 1947 med 34,0 grader.