Vejr

Flot sankthansaften i vente

Vejret bliver perfekt til bål sankthansaften over hele landet.

Det er nu engang sjovere at synge strofen, ’vi elsker vort land’, når vejret også er på vores side. Og det vil det i den grad være på denne sankthansaftensdag.

Nogle steder i landet kan man være stået op til lidt morgentåge og skyer, men det får solen hurtigt gjort kål på, og så venter det, der kan ende som junis første meteorologiske sommerdag.

Hvis vi skal kunne sætte kryds ved kalendersommerens første sommerdag, kræver det 25 grader, og temperaturen kommer til at ligge lige deromkring på den dansk-tyske grænse i Sønderjylland.

Det bliver varmest mod sydvest, da der stadig er bragende varmt længere nede i Europa, og det er noget af det, der når op til os.

I resten af Danmark bliver temperaturen nu også ganske behagelig. Her kommer dagens højeste temperatur til at ligge fra omkring 20 grader og op.

Alt i alt bliver det en dag, der vil blive oplevet som flot af de fleste.

Der vil være godt med sol og ikke ret megen vind.

Det er vejr, hvor mange smider trøjen, men husk, at vi kommer op på 6-7 på uv-indekset, så man skal holde øje med røde skuldre og næser.

Og i aften venter årets måske største udebegivenhed, og det bliver med et vejr, der er til at holde ud at være ude i.

Sankthansaften byder på omkring 17 til 20 grader, tørvejr og ikke ret megen vind, når vi over hele landet tænder bål og synger Holger Drachmanns 'Midsommervise'.

Den skyfri aften vil gøre det muligt at nyde den lyse aftenhimmel, og de rolige vindforhold vil gøre, at røgen fra bålene vil stige næsten lodret op i himlen.

- Vi elsker vort land, men ved midsommer mest.