Vejr

Barsk fredag – masser af byger og kraftig blæst

Det bliver alt andet end sommerligt vejr fredag.

Vindjakken og regntøjet skal ikke pakkes for langt væk, hvis man pønser på at opholde sig udendørs i længere tid fredag.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

Et lavtryk over Finland sikrer os masser af blæst fra vest og nordvest, og samtidigt er luften ustabil.

Når luften er ustabil dannes der let byger, og bygerne kan fredag være ret kraftige med både torden og hagl. Når bygerne rammer, kan vind fra større højder finde vej ned til jordoverfladen, hvilket vi mærker som kraftige vindstød.

Mange steder vil vindstødene være af kulingstyrke – også over land – og lokalt kan vindstødene nærme sig storm. Torsdag blev der registreret vindstød af stormstyrke i Skagen med 24,9 meter per sekund.

Bygerne vil navnlig passere Danmark fra middagstid og frem til sidst på eftermiddagen, men i aften vil der fortsat være byger – især mod øst.

Til gengæld vil det efterhånden blive mere opholdsvejr i den vestlige del af landet.

Køligt – højest op til 15 grader

Luften, der strømmer ind over Danmark er også kølig for årstiden, og generelt må vi tage os til takke med temperaturer mellem 11 og 15 grader. De højeste temperaturer vil forekomme ud på eftermiddagen de steder, hvor der ikke kommer helt så mange byger.

Når byger passerer, falder temperaturen betragteligt og kan falde til under 10 grader, mens bygerne står på.

Lørdag byder også på byger og blæst, men i mindre omfang end tilfældet bliver det fredag.