Vejr

Onsdag kan blive årets første sommerdag – her bliver det varmest

Varmen presser på, og prognoser har nu 20 til 25 grader for store dele af landet.

Foråret har budt på masser af sol, men den solide varme har alligevel manglet. Det ændrer sig nu.

Prognoserne har allerede onsdag temperaturer op til 25 grader.

Onsdag formiddag bliver varmere

Onsdagen begynder med et vekslende skydække, så alle får perioder med både sol og skyer. Allerede midt på formiddagen kan temperaturerne vise over 20 grader.

Ovenstående prognose viser 17 til 19 grader i en stor del af Jylland onsdag klokken 10.

I løbet af eftermiddagen vil der komme flere skyer i nordvest, og det kan måske lokalt give lidt regn. Det meste af landet vil dog få lange perioder med sol – særligt i de østlige egne.

Alligevel bliver det varmest i Jylland, hvor mange vil opleve 21 til 24 grader. I Sønderjylland kan man nå op på 25 grader, og hvis en officiel målestation viser dette, så har vi årets første meteorologiske sommerdag.

Det er meget normalt med årets første meteorologiske sommerdag på denne årstid. Sidste år skete det 10. maj, og gennemsnittet for de forgående 30 år er 20. maj

Varm luft fra syd

Når varmen kommer nu, skyldes det, at højtrykket placerer sig øst for Danmark. Her kan højtrykket sammen med et større lavtrykssystem over Atlanterhavet virke som en varmepumpe.

På nedenstående grafik kan man se, hvordan de to tryksystemer henter varm luft op til Danmark.

Torsdag byder også på sommervarme, men her vil varmen efterhånden fortrænge mod øst. Man vil derfor få markant koldere vejr i Jylland, men 20 til 25 grader i Østdanmark.