Vejr

Ny uge med 25 grader, men varmen slutter med et brag

Onsdag og torsdag byder på cirka 25 grader, men regn og torden gør en ende på varmen.

Det er ifølge kalenderen endnu forår, men i de kommende dage stiger temperaturen – og i en sådan grad, at vi for første gang i år kan tale om meteorologisk sommervejr.

Første dag med 25 grader

En meteorologisk sommerdag er defineret ved, at mindst en af landets officielle målestationer måler 25 grader. Det siger prognoserne på torsdag, og måske kan vi allerede måle det onsdag.

I gennemsnit får Danmark normalt årets første meteorologiske sommerdag 20. maj, og årets første sommervarme er altså meget normal.

Tirsdag med et opdelt Danmark

I nat nærmer byger sig det sydvestlige Danmark. Der kan derfor sidst på natten og først på tirsdagen optræde nogle kraftige byger i store dele af Jylland.

I de østlige egne holder det helt tørt med lidt eller nogen sol.

I løbet af eftermiddagen vil der generelt komme færre byger, men særligt på Fyn kan man opleve længere perioder med regn samtidig med, at det klarer op mange andre steder i landet.

Bedst bliver vejret på Bornholm, Sjælland og det nordlige Jylland, hvor termometrene kan nå op mellem 17 og 19 grader.

Smuk onsdag med varme og sol

Onsdag begynder med flot solskin til de fleste, og mange steder forbliver det solrigt. Det bliver varmest i Jylland med mellem 20 og 24 grader mange steder, og lokalt kan vi måske også nå 25 grader.

Sent på onsdagen vil der kommer flere skyer i Jylland, men det ventes endnu at holde tørt.

Torsdag med 25 grader og torden

Torsdag ventes det varmeste vejr i de østlige egne, fordi skyer og senere en koldfront vil ankomme til Jylland.

Først på dagen vil der være meget sol i øst, men det bliver efterhånden også mere skyet vejr. Luftmassen er dog så varm, at man alligevel vil se årets hidtil højeste temperatur.

I Jylland vil man om formiddagen få tunge skyer, og i eftermiddagstimerne er der risiko for kraftige byger med torden. Det kan man måske også få torsdag aften i de østlige egne.

Køligere weekend med sol og byger

Fredag morgen har en koldfront passeret Danmark, og fredagen byder på vekslende skydække med sol i perioder, og det holder tørt.

Lørdag og søndag vil ligesom fredag byde på 16-20 grader og vekslende skydække. I eftermiddagstimerne ventes der stedvise byger.