Vejr

Vejrskifte på vej

Et højtryk flytter sig fra Nordsøen til Mellemeuropa, og det betyder, at vi får en anden vejrtype i Danmark.

Efter en måned uden nedbør af betydning og masser af dage med sol og blå himmel, skal vi nu til at tænke på regntøj og mindre på solbriller - for en stund.

Mandagen begynder, hvor søndagen slipper, altså med tørt, solrigt og lunt vejr. Men så står den ellers på forbigående regn og blæst fra tirsdag til fredag, inden vejret sandsynligvis bliver stabilt og tørt igen i løbet af den kommende weekend.

Der vil dog være plads til tørvejr med sol mellem de grå og våde perioder, men det vil føles anderledes end det nuværende højtryksvejr. Mere normalt dansk vejr for årstiden, kunne man endda mene, uden at det dog ændrer nævneværdigt på tørkesituationen.

Faldende lufttryk er tegn på fronter og lavtryk

I det sidste lange stykke tid har vi været under indflydelse af højtryk, som har befundet sig i vores nærhed og derved har holdt fronter på afstand med tørvejr til følge.

Nu forføjer højtrykket sig imidlertid mod syd, og så får lavtryk og fronter mulighed for at komme tættere på Danmark.

Mandag begynder som nævnt med tørvejr og en del sol og temperaturer, som vil befinde sig et sted mellem 13 og 18 grader for de fleste. Lokalt kan man nå 20 grader. I løbet af dagen skyer det dog til vestfra, hvilket er et forvarsel om de følgende dages vejr.

Skyer og regn er således tirsdagens vejrtype, hvor en front bevæger sig forbi hele Danmark med gråvejr og perioder med regn. Nord- og nordvestjyderne ser ud til at få mest regn med 5 til 10 millimeter, mens det bliver til mindre og mindre regn jo længere man kommer mod syd og sydøst. Her bliver det til gengæld varmest med op til 20 grader mod 13 til 18 grader i resten af landet.

På bagsiden af tirsdagens front har vi fugtig og ustabil luft, som præger onsdagen med vekslende skydække og bygeagtig regn og lidt lavere temperaturer. Igen bliver det mod nord og nordvest, at sandsynligheden for regn er størst.

Næste omgang regn melder sig på banen torsdag, når et lavtryk bevæger sig syd om Danmark. Nu bliver det således de sydlige egne, som har de bedste muligheder for regn. Lavtrykkets bane er dog usikker, så det kan ende med, at lavtrykket går så sydligt, at det stort set bliver en tørvejrsdag i Danmark med 13 til 18 grader.

Fredag er der en lidt større sandsynlighed for regn end torsdag, men i løbet af næste weekend kunne det meget vel klare op igen, når vinden drejer mod nord. En ny tørvejrsperiode kunne være på vej efter den lidt ustadige uge, vi netop nu ser ind i.