Vejr

Her kan temperaturen nå 18 grader fredag

Det bliver lidt varmere end de foregående dage.

Der venter en pæn fredag forude, hvor man måske vil kunne mærke, at det vil føles lidt varmere end nogle af de foregående dage.

Allerede fra morgenstunden er det lunere end vi har været vant til, og i formiddagstimerne stiger temperaturen yderligere.

Ud på eftermiddagen, hvor det bliver varmest, kan temperaturen stige til 18 grader flere steder - og måske kan temperaturen også nå lidt højere end det.

Luften over Danmark i dag er dog en kende mere ustabil, hvilket medfører, at der vil dannes en del cumulusskyer i dagens løb. Visse steder kan disse skyer vokse sig så store, at der kan komme enkelte byger, men langt de fleste vil gå endnu en tørvejrsdag i møde.

Vindforholdene bliver - nok engang - rolige, så forårsvejret for alvor kan nydes. Sidst på dagen tiltager vinden dog lidt i den vestlige del af Jylland.

Natten til lørdag skal en svag front passere os fra vest, og der kan i den forbindelse falde en millimeter eller to, hvor der kommer mest.

Vi har fortsat 20 grader til gode

Den hidtil højeste temperatur i år er 'blot' 19,0 grader, og vi skal faktisk 30 år tilbage for sidst at finde så lav en maksimumtemperatur til og med 6. maj. Dermed har vi også fortsat den første dag med 20 grader til gode, og vi skal snart 23 år tilbage for at finde et år, hvor vi ventede lige så længe på første dag med 20 grader.