Vejr

Vejret kan give et boost i ubehagelig pollen frem mod weekenden

Birkepollen er en af de mere plagsomme typer for omkring en halv million danskere.

Der er netop nu store mængder birkepollen i Sverige, og det kan give allergikere i Danmark en ubehagelig overraskelse hen mod weekenden. Birk er en af de pollen, der kan udløse kraftig høfeber.

Som vejrudsigterne ser ud, vil vejret give store mængder birkepollen i Danmark allerede fra fredag og frem.

Vejret har en stor betydning for udviklingen af birkepollen.

Bliver det varmt og solrigt, kan pollentallet hurtigt eksplodere, mens kulde og nedbør kan holde pollentallet og dermed også generne nede.

Derudover spiller vindretningen også en vigtig rolle.

Vores nabolande Sverige mod øst og Polen mod syd har store arealer med birketræer, og kommer vinden derfra, vil deres pollen hurtigt kunne flyve til Danmark.

Dermed er det ikke kun den danske pollen, men også nabolandenes som allergikerne må døje med.

Kigger vi på vejrudsigten for fredag, er det også netop fra øst, at vinden kommer, og med vinden følger den svenske pollen.

Vinden kommer ikke bare fra øst, men tager også til op mod weekenden.

Det er bare en uge siden, at de første birkepollen begyndte at dukke op i Astma-Allergi Danmarks pollenfælder, men det er først nu, at mængderne kommer op i en størrelsesorden, hvor de kan give problemer.

Birkepollenallergi er den mest almindelige pollenallergi, og cirka 500.000 danskere reagerer på birkepollen. Typiske gener er røde, kløende eller rindende øjne, en løbende eller lukket næse, nys, en irriteret hals og endda besvær med at trække vejret.

Sæsonen varer til slutningen af maj.