Vejr

Barskt vejr venter mandag

Det bliver både sjaskvådt og blæsende. I dele af landet er der risiko for vindstød af stormstyrke.

Et lavtryk tager i løbet af mandagen turen forbi Danmark.

Og det går ikke ubemærket hen - tværtimod.

Lavtrykket kommer nemlig med både skyer, masser af nedbør og kraftig blæst.

Nedbøren vil primært falde som regn, men længst mod øst kan det starte som slud eller sne. Alle landsdele får nedbør i løbet af mandagen.

TV 2 VEJRET har med det sjaskvåde og blæsende vejr udsendt varsel for vindstød af stormstyrke for det sydlige Sjælland, Ærø, Langeland, Lolland-Falster og Bornholm. Varslet er gældende fra klokken 11 til 21.

Dermed kommer mandagsvejret til at minde mere om efterår end vinter. I det hele taget bliver det mange steder en barsk omgang forårsvejr, der venter mandag.

Sådan rammer nedbør og blæst

Allerede mandag morgen starter dagen ud med udbredt regn i de vestlige landsdele.

I løbet af morgenen og formiddagen vil nedbørsområdet bevæge sig mod øst og dække stort set hele landet. Kun Bornholm kan se frem til tørvejr i formiddagstimerne.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnen ankommer. 

Følg regnen her

Det kraftigste vindfelt vil i grove træk følge nedbørsområdet og er dagen igennem tiltagende.

Her kan dagen slutte med lidt sol

Mandag eftermiddag vil det fortsat være vådt og gråt mange steder.

Især de østlige landsdele kan se frem til en meget våd eftermiddag, mens der i de vestlige egne efterhånden er mulighed for tørvejr.

Temperaturen kommer op mellem 4 og 8 grader, men med en hård vind til kuling og kraftige vindstød vil det føles meget koldt hele dagen.

Sidst på dagen kan man længst mod vest være heldig at se lidt til solen, inden den går ned omkring klokken 20.

I løbet af aftenen forventes der tørvejr i stort set hele landet. Kun lokale byger kan spolere dette billede. Det vil fortsat være blæsende med op til kuling langs kysterne.

Når dagen er omme, vil der over de sydlige og østlige egne være kommet mellem 10 og 20 millimeter nedbør.

Normalt kommer der lidt under 40 millimeter nedbør i løbet af april. Dermed kan der i løbet af mandagen lokalt komme op imod en halv måneds nedbør.