Vejr

Sneen har ramt flere steder i Europa

Helt ned til Spanien har vinteren været tilbage på forårsvisit.

Det er langt fra kun her i landet, at det pludselig er blevet vinterligt i vejret, selvom vi befinder os et godt stykke inde i foråret.

Så langt mod syd som Spanien har der været snebyger. På samme måde har Frankrig, Belgien, Holland og Tyskland også haft hvidt nedbør og nogle steder decideret sne.

Det vinterlige vejr skyldes en usædvanlig kold luftmasse, der ligger ind over det vestlige Europa.

I Danmark gik snebygerne særligt ud over Midtsjælland og Nordfyn, hvor der blev målt op mod 15 centimeter sne.

Bygerne ramte dog meget lokalt, så andre steder fik måske kun så lidt, at det kunne nå at smelte igen med det samme, eller også faldt der slet ingenting.

De to områder med mest sne, der faktisk lagde sig, kunne ses på satellitbilleder fra rummet.

Det er ikke usædvanligt med en smule sne i Danmark så sent på året, men det er straks mere bemærkelsesværdigt, når der falder sne i Spanien.

Hvis Spanien skal sættes i forhold til Danmark, kan vi nævne, at solhøjden i Madrid lige nu svarer til den, vi har her i landet i sidste halvdel af maj.

Når vi kigger på kortet over temperaturafvigelser i Europa her fredag eftermiddag, ses det tydeligt, at det kolde vejr ligger som et bælte, der går fra Portugal i vest og helt ind i Rusland mod øst.

Det kolde bælte går lige nord om Italien, hvor temperaturerne ligger omkring det normale for årstiden.

På grænsen mellem Frankrig og Spanien er der lige nu 15 grader koldere end på en normal første april.

TV 2 NYHEDERNE og dermed også TV 2 VEJR laver ikke aprilsnar, og dermed er denne artikel altså heller ikke en aprilsnar. Der er faldet sne nogle steder i Nordspanien og videre op mod nordøst i Europa.