Vejr

Massivt kuldefrembrud ruller ned over Europa

Dele af det sydlige Europa kan den kommende uges tid få koldere forårsvejr end herhjemme.

Det er ikke kun i Danmark, at vinteren i år er blevet væk.

En stor del af det europæiske kontinent har nemlig været igennem en overvejende mild vinter, hvor sne og kulde flere steder har været en mangelvare i forhold til det normale.

Men her en uge efter kalendervinteren sluttede, melder den massive kulde nu sin ankomst i dele af Europa.

Et højtryk vil de næste dage blive bygget op over det nordøstlige Europa. Dermed bliver der åbnet op for den kolde hane, idet iskold luft fra Sibirien bliver sendt ned over Østeuropa, og hele vejen ned til den østlige del af Middelhavet.

I flere lande kan man forvente, at det bliver 10 til 15 grader koldere end det normale for årstiden.

Et land som Grækenland, der ellers ofte forbindes med varmere vejr end herhjemme, vil faktisk få forårsvejr noget koldere, end det vi kan forvente i Danmark den næste uges tid.

Ekstrem kulde

Selvom vi er i starten af foråret, kan marts ende med at give de koldeste vintertemperaturer for flere europæiske lande i denne vintersæson.

Allerede i løbet af mandag og tirsdag bevæger kulden sig ned over over det vestlige Rusland. Midt på ugen melder kulden sin ankomst til Ukraine og Sortehavsområdet.

Her kan man opleve dagsfrost mange steder, og nætter, hvor temperaturen kan komme ned mellem 10 og 20 graders frost. Det er ekstremt koldt for midten af marts-måned.

Ankomsten af den hårde sibiriske kulde kan faktisk få en vigtig betydning for krigen mellem Ukraine og Rusland. Det kan du læse mere om her.

Det er dog ikke hele Europa, der får besøg af den sibiriske kulde.

Ovenstående kort viser, at der de næste dage er store temperaturforskelle på tværs af det europæiske kontinentet. Mens Østeuropa kan se frem til vinter den kommende uges tid, er foråret derimod landet over den vestlige del af Europa.

Danmark varmere end middelhavsområder

Op til weekenden rammer den massive kulde også Balkan, Grækenland og Tyrkiet med temperaturer, der også her bliver 10 til 15 grader koldere end normalt.

I Grækenlands hovedstad Athen kan man blandt andet se frem til dagstemperaturer på 4 til 5 grader. Her er den gennemsnitlige dagstemperatur for marts 13 grader, hvilket i øvrigt kan ramme Danmark de nærmeste dage.

Dermed er der middelhavsområder, som vil få det noget koldere end i Danmark.

I forbindelse med kuldefrembruddet kan der komme sne til flere af landene i det sydøstlige Europa.