Vinter-OL

Vejret kan spille afgørende rolle til OL – sådan bliver det

De næste to uger står den på vinter-OL i og omkring den kinesiske hovedstad, Beijing. Her kommer der en vejrudsigt for de deltagende atleter.

Fredag aften lokal tid blev vinter-OL 2022 officielt skudt i gang med en åbningsceremoni.

Og netop i år er helt særligt, da et rekordstort antal danskere er med.

Derfor er der nok mange, der følger med foran tv-skærmene de næste to ugers tid, hvor legene står på.

Der dystes i 15 discipliner fordelt på 7 forskellige sportsgrene. Totalt set bliver det til 109 konkurrencer ved hele OL.

En del af disse konkurrencer foregår i det fri. Dermed kan vejret komme til at spille en afgørende rolle.

Startet koldt, men normale temperaturer på vej

Allerede inden OL for alvor blev skudt i gang, har der været meldinger om ekstreme vejrforhold ved byen Zhangjiakou, der ligger nordvest for Beijing.

Her skal blandt andet skiskydning og skihop afholdes. Således blev der fredag målt omkring 15 graders frost og kraftig vind.

Helt så barsk vejr forventes dog ikke den kommende uges tid, hvor vinden gradvist lægger sig.

Det vil fortsat være en kold og tør luft, der strømmer ned til Zhangjiakou fra nordvest. Dermed er der den næste uge udsigt til tørvejr og en del sol.

Temperaturen vil generelt ligge på mellem 2 og 5 graders frost i dagstimerne, mens den om natten kan komme ned på omkring 10 graders frost.

Lidt længere mod sydøst ligger hovedstaden Beijing, hvor OL-byen også befinder sig. Beijing ligger i læ for den kolde vind og er samtidig placeret lavere i terrænet end Zhangjiakou.

Derfor vil Beijing få det lidt mildere. Formentlig bliver det med 3 til 6 graders varme om dagen og ned mellem 4 og 7 graders frost om natten.

I Beijing vil vejret også holde tørt med flere solrige dage i sigte.

Det sidste sted, hvor vinterlegene bliver afholdt, er i Yanqing, som er beliggende mellem Zhangjiakou og Beijing. Her vil vejret i overvejende grad ligne vejret i Beijing. I Yanqing vil blandt andet alpint skiløb og bobslæde finde sted.

Generelt vil temperaturen den næste uges tid ligge på omkring det normale eller lidt over. For Beijing er middeltemperaturen i februar på 0,1 grader, mens middeltemperaturen for Zhangjiakou er noget koldere og lyder på 5 graders frost.

Til gengæld kan der være koldere vejr på vej, når vinter-OL's anden uge tager sin begyndelse.