Vejr

Se vejrkortene: Sådan fortsætter stormen

Lørdag eftermiddag er stormen Malik gået i land. Stormen forventes at stå på indtil søndag, hvorefter en stormflod kan ramme landet.

Et voldsomt uvejr har ramt Danmark.

Der er tale om stormen Malik, som lørdag eftermiddag gik i land i det vestlige Jylland og sidenhen har bredt sig til resten af landet. Stormen vil stå på indtil søndag formiddag, hvorefter der er risiko for en historisk stormflod flere steder.

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt et varsel for storm og kraftige vindstød i hele landet.

I det nordvestlige Jylland gælder varslet indtil søndag klokken 8. For de østlige landsdele er varslet gældende indtil søndag klokken 12.

Der er allerede målt vindstød op til orkanstød og vindstød af storm til stærk storm i det meste af landet. Kortet herunder viser, at der i hele landet fortsat er risiko for vindstød af stærk storm eller orkan.

Sådan fortsætter stormen

Årsagen til det voldsomme stormvejr er et kraftigt lavtryk, der i øjeblikket befinder sig over Skandinavien.

Malik fortsætter sin tur østpå, og vil resten af aftenen og natten fortsat give storm over Danmark.

Lørdag aften er der i hele landet risiko for vindstød af stærk storm. Det nordvestlige Jylland og Kattegat får det mest blæsende. Her kan vindstødene stadig nå orkanstyrke.

Natten til søndag forventes stormen at toppe.

Fortsat er det området i det nordvestlige Jylland og det sydlige Kattegat samt Bornholm, hvor det bliver mest blæsende med mulighed for fuld storm i middelvinden.

I den resterende del af landet vil det blæse med op til stormende kuling. Der er stadig risiko for vindstød af stærk storm til orkanstyrke i det meste af landet.

Først søndag morgen vil stormen slippe sit tag i Danmark.

Dog vil det fortsat være meget blæsende en stor del af søndagen med risiko for stormstød indtil søndag middag over de østlige egne.

Når blæsten efterhånden aftager søndag, venter der nye udfordringer i form af stormflod i det sydlige Kattegat.

Især området omkring det nordlige Fyn og det nordlige Sjælland samt Isefjorden og Roskilde Fjord kan man risikere en vandstand på 1,3 til 1,9 meter over det normale.

Det giver en forøget risiko for oversvømmelser i de nævnte områder.