Vejr

Se vejrkortene - her kommer der vindstød af stærk storm

De kraftigste vindstød rammer Nordjylland først, men vil senere bevæge sig til større dele af landet.

Et hidsigt lavtryk løber torsdag nord om Danmark og sender et område med kraftig blæst ned over landet.

TV 2 Vejret har derfor varslet om vindstød af stærk storm i Nordjylland, og stormstød til Kattegatøerne, Nord- og Vestsjælland samt Bornholm.

Ved Thyborøn er der til morgen målt vindstød af stormende kuling, som er niveauet lige under storm. Hvis middelvinden når storm, er det første gang i knap to år, der bliver målt storm i Danmark. Sidste gang var 29. marts 2020.

Vindstød af stærk storm ved Jammerbugten

I morgen og formiddagstimerne er det især i Nordjylland, det kraftige blæsevejr huserer.

På nedenstående prognosekort ses vindstød af stærk storm nær Jammerbugten. På et mere almindeligt vejrkort kan man se, at vejrets andre parametre som skydække og temperatur arter sig bedre.

Eftermiddag med stormstød i Kattegat

I eftermiddag vil det fortsat være med stormstød i Nordjylland, og området med kraftig blæst udvider sig til et større område.

Kattegatøerne og Nordsjællands kyst vil opleve et tiltagende blæsevejr med stormstød som følge.

I aftentimerne aftager vinden i Jylland, men det er fortsat meget blæsende. Der kan stadig forekomme stormstød, og i nat aftager vinden yderligere.

Forhøjet vandstand kulminerer fredag ved Lillebælt

Det kraftige blæsevejr skubber vand ned gennem Kattegat, så vandstanden kan stige til knap en meter over det normale ved Nordsjællands kyst.

Når vinden aftager fredag, vil vandstanden stige længere mod syd i De Indre Danske Farvande. Ved Lillebælt ventes vandstanden i Jylland og på Fyn at nå mellem 100 og 115 centimeter over det normale fredag eftermiddag.