Vejr

Så tæt på Danmark kan du stå på ski

De sydsvenske skisportssteder har masser af sne til vintersultne danskere.  

Hvis du er træt af den grønne vinter og bare drømmer om at komme op i en masse dejlig sne og stå på ski, behøver du ikke at tænke i ugelange ferier.

I det sydlige Sverige ligger to skisportssteder, som er oplagte til en endagstur. Og de har al den sne, der mangler i Danmark.

Sverige har for øvrigt fra og med fredag lempet indrejserestriktionerne, så du ikke længere skal vise en negativ test, men kan nøjes med et gyldigt coronapas.

På Vallåsen er der lige nu 67 centimeter både på top og i dal, mens der er 70 centimeter på Isaberg. Førstnævnte ligger omkring to timers kørsel fra København, mens Isaberg tager omkring tre timer og 30 minutter fra den danske hovedstad.

Et alternativ til Isabjerg kan være Mullsjö bare 70 kilometer længere mod nord, hvor der lige nu ligger en hel meter.

I Ulricehamn, der har begrænset slalomkapacitet, men som er et glimrende område til langrend, ligger der lige nu 90 centimeter sne. Der kan du køre op fra København på omkring fire timer.

Hvis du overvejer en weekendtur og er villig til at køre langt for sagen, byder Idre Fjäll på i alt 28 kilometer pister, hvoraf den længste er 2,8 kilometer. Her ligger der 70 centimeter sne.