Vejr

Smuk himmel og snebyger på torsdag

Den blå farve på himlen bliver mørkere, og når landskabet lokalt bliver hvidt, så vil farve og kontrast kunne nydes endnu mere.

Mange mennesker føler sig lettere, når himlen er blå.

Det ekstra lys gør os glade, og man glemmer vinterens mørke, skyer og dis, der kan trykke vores sind.

Mandagens himmel var helt fantastisk, og TV 2 Vejret har modtaget mange billeder af den blå, lyse og klare himmel som motiv.

Septembers himmel er så blå, men januars er endnu mere blå

”Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide”. Sådan lyder de første vers fra Alex Garffs digt og sang fra 1949.

Septembers himmel er mere blå, fordi der i begyndelsen af efteråret er mindre fugtighed i luften end i sommermånederne.

Des koldere luften er, des mindre vanddamp kan den indeholde. Derfor er mandagens blå himmel også mere blå end himlen fra den populære gamle sang.

Det er grunden til, at himlen på torsdag bliver endnu mere blå, end den har været i dag.

Sne i De Norske Fjelde sørger for solrigt vejr i Danmark

Vestenvind om vinteren betyder som oftest gråvejr i Danmark, men når vinden går i nordvest, så bliver historien en helt anden. Vi kommer i læ af de norske fjelde.

Fjeldene betyder, at luften bliver presset opad, og da luft kan indeholde mindre fugtighed, des koldere den er, så sner det kraftigt i Norge.

På sydsiden af fjeldene vil luften synke ned. Det får den relative luftfugtighed til at falde, og det gør himlen endnu mere blå.

Solrigt i Nordjylland og snebyger til Nordsjælland

Den klare luft på bagsiden af fjeldene skal kun en kort tur over Skagerrak til Nordjylland. Derfor kan nordjyderne forvente solrigt vejr på torsdag.

Der vil også komme solrigt vejr mange andre steder, men især over Nordsjælland kan der også optræde snebyger.

Nordvestenvinden betyder, at luften skal bevæge sig længe over hav, før den når Nordsjælland. I runde tal bevæger luften sig tre gange så langt over hav til Nordsjælland som til Nordjylland.

Derfor når luften at optage fugtighed fra Kattegat, som resulterer i flere skyer og byger til Nordsjælland. Luften er torsdag så kold, at der også bliver snebyger. Lokalt kan der komme op til fem centimeter sne.

Netop fordi det er byger, så kommer der også blå himmel. Kontrasten mellem dybblå himmel og den lyse sne gør natur og himmel endnu mere smuk - og for nogle humøret himmelhøjt.

Den smukke himmel på torsdag nydes bedst med meget varmt vintertøj. Termometrene vil kun være lige over frysepunktet, og ligesom i dag vil blæsten få det til at føles endnu koldere.