Vejr

Her vil solen skinne mest lørdag

Dagen er startet med klart vejr i store dele af landet.

Weekenden er startet med klart og koldt vejr lørdag morgen, hvor der er frost flere steder i Danmark.

Koldest har det været i Brandelev nær Næstved på det sydlige Sjælland, hvor temperaturen har været faldet til 4,2 minusgrader.

Enkelte steder på Sjælland er der dog dannet tåge, men den ventes at blive opløst i løbet af de kommende timer, mens der er lidt flere skyer i den nordligste del af Jylland.

Generelt er mange danskere dog sikret en pæn start på lørdagen, hvor solen vil skinne i længere perioder over især den østlige del af landet.

Temperaturerne stiger fra lige under frysepunktet til to-tre graders varme, og vinden vil ikke gøre meget væsen af sig – og slet ikke i forhold til de to foregående dage, hvor det blæste ganske kraftigt.

Flere skyer i dagens løb

Det smukke vejr varer dog ikke ved, for i løbet af dagen breder flere skyer sig ind over landet fra vest.

Det vil i sagens natur først berøre den vestlige del af Danmark, men som timerne går, vil skyerne også brede sig til den østlige del af landet.

Skyerne vil dog ikke give regn, så man vil blot opleve, at den klare himmel bliver erstattet af grå skyer.

Samtidig med, at der kommer flere skyer, vil temperaturen også stige. I Vestjylland kan termometrene vise op til syv grader i løbet af dagen, mens det ikke bliver meget lunere end to til fire grader i de østlige egne af landet.

Søndag bytter skyer og sol plads – så her vil det starte med skyer, inden det klarer op fra vest.