Vejr

Her kan solen nydes i weekenden - og her bliver man snydt

Søndag vil igen byde på sol og blæst, men det er ikke alle, der får solen at se.

Januar er kendt som en solfattig måned, så når himlen er blå, bør vi værdsætte det. Det er godt for både krop og sjæl at komme ud i lyset.

Fredag er kun den 4. dag i denne måned med mere end 1 solskinstime. DMI har indtil fredag foreløbigt registreret 15 solskinstimer på landsplan knap halvvejs igennem måneden. Normalt byder hele januar på 52 solskinstimer.

Resten af dagen byder på sol, men i aften og nat kommer der igen skyer fra vest. Det klare vejr kan i aften og nat betyde, at der kan forekomme rimglatte veje.

Lørdag med stedvis lidt sol i øst

Lørdag vil man få lidt sol til Fyn og de østlige egne, mens skydækket er tættere i vest. Nedenstående prognose viser dog, at skydækket bliver tættere i løbet af dagen, og stedvis kan det dryppe en smule fra skyerne.

Termometrene når op mellem 2 og 6 grader, lunest under skyerne i Jylland. Vinden er forholdsvis svag lørdag, men søndag tiltager vinden igen.

Søndag med sol og blæst

Søndag begynder, som lørdag slutter, og formiddagen bliver en grå affære i hele landet. Termometrene vil ligesom lørdag holde sig mellem 2 og 6 grader.

Ovenstående prognose for søndag middag viser, at vindstyrken bliver den største forskel mellem lørdag og søndag. Det bliver blæsende i hele landet, og ved vestkysten tiltager vinden til kuling. I eftermiddagstimerne tiltager vinden yderligere, og måske kan der komme vindstød op til stormstyrke.

Mange vil nok synes, at vinden er en belastning, men den bringer også noget godt med sig. Søndag eftermiddag klarer det nemlig op, i takt med at vinden tiltager.

Eftermiddag med opklaring og sol Video: Jens Ringgård Christiansen

De seneste prognoser har opklaringen til at trække inde over Danmark i løbet af dagen. Mest sol kommer der til Nordjylland, mens man i syd og øst først får opklaringen omkring eller efter solnedgang.